Notícies > Més de 1.800 estudiants dissenyen llocs web en català per familiaritzar-se amb les noves tecnologies

Més de 1.800 estudiants dissenyen llocs web en català per familiaritzar-se amb les noves tecnologies

27 febrer 2015

Webs al punt .cat, un concurs que convida a tots els estudiants de territoris de parla catalana a dissenyar un lloc web propi en català

Un total de 1.856 alumnes s’han apuntat a la 5a edició de Webs al punt .cat, un concurs que convida a tots els estudiants de territoris de parla catalana a dissenyar un lloc web propi en català dins del seu àmbit acadèmic. La Fundació puntCAT, l’entitat que gestiona el domini .cat, és l’organitzadora del certamen, que va dirigit a alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior del curs 2014/2015, i que pretén fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i l’ús correcte del català. Entre les novetats d’enguany, cal destacar la posada en marxa del nou premi a la Millor Aplicació mòbil (App) en català per a estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior.

Webs al punt .cat ha comptat en aquesta edició amb una majoria de participants de centres catalans, si bé també n’hi ha del País Valencià i de les Illes Balears. Concretament, els 1.856 estudiants del concurs d’enguany pertanyen a 609 grups i a 105 centres educatius d’un total de 63 poblacions. Cal destacar que s’han superat les xifres de 2013/2014, quan participaren 1.727 alumnes, i que el concurs no ha deixat de créixer des de la 1a edició, que tingué 127 inscrits.

El concurs, que és de temàtica lliure, només accepta llocs webs desenvolupats per grups d’entre 2 i 5 alumnes que siguin supervisats pels tutors del seu centre, ja que un dels objectius de la Fundació puntCAT és fomentar el treball en equip dins de l’àmbit educatiu.

Un jurat d’especialistes del món de l’educació i les TIC donarà a conèixer les candidatures guanyadores de les tres categories del concurs (de 1r a 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, i Cicles Formatius de Grau Superior) en un acte de lliurament de premis, que se celebrarà el proper 7 de maig a l’Auditori del CosmoCaixa. Durant aquest acte, que comptarà amb la presència d’Antoni Arasanz, assessor del Departament d’Ensenyament, i d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, es preveu l’assistència de més de 300 alumnes que, prèviament, faran una visita formativa al museu.

A més del citat premi a la millor aplicació mòbil en català, el 7 de maig s’entregaran els guardons al millor web per votació popular i a la classe més eficient. Per últim, l’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació) lliurarà per segon cop el Premi especial futurs periodistes AMIC – Fundació puntCAT, que reconeix el millor web d’un mitjà de comunicació digital del concurs.

Per a més informació, consulteu el web del concurs Webs al punt .cat

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades