Notícies > Mes de la cultura catalana

Mes de la cultura catalana

01 abril 2021

FONT: Pixabay

Encetem avui el mes de la cultura catalana al web de la Fundació. cat. El darrer any de pandèmia i crisi sanitària ha perjudicat greument la indústria cultural catalana, i d’arreu. Tota l’agenda de concerts, obres de teatre, cinemes i dansa, tot va tancar durant uns mesos.

Si bé altres espectacles com ara l’esport professional disposaven d’un coixí per amortir el dur cop que han suposat les restriccions de moviment i de reunió, la cultura ho ha passat pitjor. Més enllà de les propostes alternatives a la presència física del públic, que han provocat, de retruc, un cert aflorament de noves propostes culturals en línia; la indústria cultural se les ha hagut d’empescar per mantenir viu un sector massa acostumat a la supervivència.

El recent assaig de concert amb nova normalitat del grup Love of Lesbian al Palau Sant Jordi dóna ales a l’optimisme. 5.000 persones es van reunir per gaudir de la música en directe, sense distàncies de seguretat, amb mascaretes FFP2 i havent passat una prova d’antígens prèviament. La proposta neix de la iniciativa #Festivals Per La Cultura Segura.

Amb aquesta situació arriba la diada de Sant Jordi 2021. Amb l’antecedent de la molt atípica diada de 2020, que es va acabar celebrant el mes de juliol, enguany sembla que la data tradicional es podrà mantenir, tot i que amb restriccions afegides, com ara la suspensió de les trobades i els esmorzars amb els i les escriptores.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades