Notícies > Navegant per Internet més enllà de Chrome

Navegant per Internet més enllà de Chrome

13 gener 2021

Segons el web makeawebsitehub.com el navegador més utilitzat al món és Chrome, que pertany a Google, amb gairebé un 60% de quota de mercat. El segueixen Safari, amb un 17%, Internet Explorer & Edge (7%), Firefox (5,5%) i Opera, amb un 2%. Pel que fa a l’ús en dispositius mòbils, la història es repeteix: un 80% fa servir Chrome o Safari.

En resum, i depenent si es fa servir un sistema operatiu Android o Apple, els navegadors més populars són Chrome, Firefox i Safari. Ocupen les posicions predominants al mercat per diverses raons. Ja sigui per la velocitat, per qüestions de seguretat o per la possibilitat d’afegir extensions que milloren la navegabilitat. Hi ha vida, però, més enllà d’aquests navegadors i a continuació us n’enumerarem tres alternatives.

Opera
Fa servir un motor Chromium, que permet utilitzar les extensions del Chrome Web Store. És una bona alternativa en qüestions de velocitat, inclou un mode d’estalvi de bateria per a portàtils que pot arribar al 50% i un bloquejador de publicitat incorporat. Opera resulta una bona alternativa gairebé en tot, només falla el seu elevat consum de memòria RAM si fem servir les aplicacions ancorades al navegador.

Epic Privacy Browser
És una bona opció si busquem un navegador segur. No recopila dades de cap mena gràcies a una proxy que impedeix que la IP es connecti mentre realitzem cerques. Compta amb el seu propi bloquejador de publicitat integrat i elimina totes les dades de navegació cada cop que l’usuari tanca el navegador.

TOR (The Onion Router)
Desenvolupat als seus inicis per la Marina dels EUA, és ara una organització sense ànim de lucre que treballa per proporcionar accés privat a la web a través de la idea de l’enrutament de ceba. És a dir, mou les dades encriptades a través de molts servidors voluntaris arreu del món. Fa servir diferents tecnologies de codi obert (entre elles un navegador de Firefox) i un motor de cerca DuckDuckGo. L’opció adequada per a qui prima la privacitat per sobre d’altres serveis.

Una opció que va de la mà de TOR és Brave. Es tracta d’un navegador gratuït i de codi obert que bloqueja la publicitat i els rastrejadors, però que no arriba al nivell de privacitat de TOR. Darrerament, Brave ha afegit una funció de finestra privada gestionada per TOR.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades