Notícies > Oberta.cat: l’agenda dels esdeveniments culturals dels Països Catalans ja està en marxa

Oberta.cat: l’agenda dels esdeveniments culturals dels Països Catalans ja està en marxa

El directori dels esdeveniments culturals que es desenvolupen arreu dels territoris de parla catalana ja està en marxa i s’estrena amb més de 10.000 actes disponibles. L’AgendaOberta es basa en les dades obertes que les administracions disposen i també en les que diferents entitats, col·lectius i agendes culturals cedeixen a aquest directori, un cop el format de les dades ha estat estandarditzat. Cada dia s’afegeixen a l’agenda de forma automatitzada més de 200 activitats de tot tipus que tenen lloc arreu del territori, a partir del centenar de fonts d’on s’obté aquesta informació. Si voleu més informació, consulteu aquest comunicat de premsa o visiteu el web d’Oberta.cat.

Ens omple d’orgull presentar-vos Oberta.cat ja que teniu molt a veure en la seva creació. L’AgendaOberta ha estat desenvolupada per PimPamPum gràcies al finançament dels Ajuts puntCAT. Com sabeu, els Ajuts puntCAT han estat possibles durant dues edicions gràcies a la reinversió de puntCAT en accions i projectes que ajudin a desenvolupar la Internet en l’àmbit catalanoparlant. Cada domini que registreu ens ajuda a desenvolupar la nostra acció social la qual, entre d’altres accions, a hores d’ara ha possibilitat la creació de 9 projectes diferents. Però a més a més, si recordeu, vau ser els titulars dels dominis .cat qui, amb els vostres vots, vau escollir la proposta de l’AgendaOberta. Així doncs, sentiu-vos partícips d’aquest nou servei lliure i gratuït per a tothom i que, a més a més, permet reaprofitar les dades recapitulades i el propi desenvolupament del projecte, en tant que les dades que gestiona i el codi font del projecte són lliures.

Us convidem a visitar l’AgendaOberta, desitjant que us agradi molt i que us en beneficieu donant-li ús. I si sou un ajuntament i voleu millorar els vostres webs de manera que la informació també pugui ser reaprofitable per l’AgendaOberta, poseu-vos en contacte amb els desenvolupadors del projecte a info@oberta.cat. Gràcies per fer-ho possible!

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades