Notícies > La Fundació .cat comença a desplegar la Xarxa de monitoratge del català digital

La Fundació .cat comença a desplegar la Xarxa de monitoratge del català digital

13 octubre 2023
Xarxa de monitoratge del català digital | Fundació .cat
  • Els sensors de la Xarxa permetran detectar incidències en la visibilitat del català a Internet per actuar-hi de forma ràpida.
  • Abans d’acabar l’any, s’instal·laran per tot el territori de parla catalana sensors autònoms que faran cerques web de manera sistemàtica per vigilar la posició del contingut en català en els resultats de cerca.

Recentment ha sigut notícia la recuperació de la visibilitat del català als resultats de Google. L’Aliança per la presència digital del català, coordinada per la Fundació .cat, va col·laborar amb Google per revertir el problema que afectava la visibilitat a internet de la llengua catalana i altres llengües i cultures del món.

En una nova fase d’aquesta acció, la Fundació .cat ha dissenyat un dispositiu de monitoratge continuat que permeti detectar futures incidències del mateix estil i d’aquesta manera, vigilar i actuar de forma ràpida abans que s’agreugin. Aquest monitoratge amplia i automatitza el dispositiu de monitoratge existent, activat el passat mes de juny.

Per a més informació, descarrega’t la nota de premsa.

Xarxa de monitoratge del català digital | Fundació .cat

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades