Notícies > Nacho Amadoz, responsable de legal i economia a la Fundació .cat, designat conseller del GNSO

Nacho Amadoz, responsable de legal i economia a la Fundació .cat, designat conseller del GNSO

27 setembre 2022
Nacho Amadoz

Quan parlem de dominis i de la seva governança hem de conèixer l’entitat clau que gestiona i regula Internet: ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Aquesta organització sense ànim de lucre rep el suport d’altres entitats, una de les quals és el GNSO (Generic Names Supporting Organization), l’entitat clau en la regulació dels dominis d’Internet (.com, .cat, entre d’altres).

ICANN acaba de fer públic el nomenament de Nacho Amadoz, responsable de legal i economia a la Fundació .cat, com a nou conseller de l’entitat. Aquest és un paper molt rellevant pel que fa a la gestió i regulació dels dominis genèrics d’Internet.

Des del llançament de .cat l’any 2006, la Fundació ha estat implicada directament en les activitats d’ICANN defensant els dominis culturals i lingüístics. Ara, la Fundació .cat fa un pas més amb la implicació directe en la governança d’ICANN en un moment on es preveuen reptes interessants per a la organització.

L’ICANN es troba en un moment crític de la seva consolidació com a organisme rector de l’autogovern d’Internet, en el qual afronta reptes importants, tant a niell
intern com extern. Per una banda, ha de ser capaç d’adaptar la seva estructura i funcionament per a permetre una major innovació en el món dels dominis, per tal que aquests puguin mantenir el paper clau que han tingut en el funcionament d’Internet. Per una altra, un conjunt de països que reclamen una major capacitat de supervisió de les activitats dels seus ciutadans a Internet estan promovent la integració de les funcions que desenvolupa ICANN en organismes internacionals clàssics, sota control dels governs. ICANN és una entitat sense ànim de lucre independent que adopta les seves polítiques a partir de les contribucions de la pròpia comunitat d’Internet.

Nacho Amadoz

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades