Notícies > Presentem iSEQÜÈNCIES, aplicació per a infants amb autisme i altres necessitats educatives especials

Presentem iSEQÜÈNCIES, aplicació per a infants amb autisme i altres necessitats educatives especials

22 juny 2012

Ahir vam presentar el darrer fruit de l’Obra Social de puntCAT, el projecte millor puntuat pel jurat que va concedir la segona edició dels Ajuts puntCAT, segons els criteris establerts a les bases de la convocatòria de 2011. Es tracta d’iSEQÜÈNCIES, una nova aplicació d’iPad pensada per a estimular a nens i nenes amb autisme però amb la que també hi poden jugar infants que no tenen aquesta malaltia, per la qual cosa és d’interès per a la comunitat educativa de nens de 0 a 5 anys. La Fundació Planeta Imaginario, centre clínic i d’investigació per a infants amb autisme i trastorn generalitzat del desenvolupament, ha desenvolupat aquesta aplicació única i pionera dins del món educatiu. iSEQÜÈNCIES té els objectius de facilitar a aquest col·lectiu una eina que treballi de forma lúdica les dificultats per a la lectura mental, la manca de sensibilitat cap als senyals socials i la manca de reciprocitat emocional; per a relacionar-se amb els iguals, per a interpretar resultats no literals o dobles sentits i per iniciar i mantenir converses. Com va comentar a la presentació el director clínic de Planeta Imaginario, en Víctor Rodríguez, “més enllà de la patologia hi ha uns nens als quals cal donar estratègies educatives perquè es vagin desenvolupant a mesura que la societat es desenvolupa. Des del coneixement científic i l’experiència, hem portat la manera de tractar als nens amb autisme al món virtual; tot plegat, una eina molt útil per als mestres i als pedagogs”.

L’aplicació iSEQÜÈNCIES fa tres setmanes que està a disposició de tothom des del programa iTunes, al preu simbòlic de 2,39 €, i ja compta amb més de cinc-centes descàrregues des de diferents punts del planeta donat que també és disponible en anglès, francès i castellà. En aquest sentit, fins a l’actualitat no hi havia cap aplicació d’aquest tipus disponible en cap altra llengua que no fos anglès; ara ja en tenim una en català, la qual, a més a més, disposa d’un centenar de seqüències temporals, superant de llarg la trentena de les altres tres eines semblants que hi ha al món. D’aquí unes setmanes es farà públic el codi font del projecte, requisit dels Ajuts puntCAT, de forma que qualsevol persona que se’n vulgui beneficiar hi podrà accedir. Gràcies al gra de sorra que aporteu cadascun dels dominis registrats, .cat pot reinvertir en la societat que fa créixer el domini fent realitat aquest tipus de projectes, sense ànim de lucre i que beneficiïn el màxim de persones possible. És un motiu d’orgull que entre tots ajudem a augmentar la qualitat de vida dels nostres conciutadans.

Si vols saber el funcionament d’aquesta aplicació, aquí tens el comunicat de premsa i el manual d’ús d’aquest nou servei que oferim a la societat, i aquí tens una selecció de fotos de la presentació realitzada ahir a l’Institut d’Estudis Catalans. Esperem que us agradi aquest projecte perquè si sou titulars de .cat, ha pogut veure la llum gràcies a vosaltres! Un cop més, gràcies per ser .cat!

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades