Fundació .cat > Convocatòria de projectes 2019

Convocatòria de projectes 2019

Aquests són els projectes amb contingut o estructura digital d’entitats sense ànim de lucre seleccionats a la convocatòria oberta de projectes de 2019

Allotjament solidari

Associació SOS3

L’objectiu de l’associació SOS3 és cobrir la necessitat d’allotjament temporal que poden tenir les persones que s’han de desplaçar degut a l’hospitalització d’un familiar. S’està desenvolupant una plataforma en línia de codi lliure que connecti a persones que necessiten allotjament solidari d’aquest tipus i persones que vulguin oferir el seu allotjament amb aquesta finalitat.

Estat: en desenvolupament – Import de l’ajut: 30.000€

sos3.cat
Allotjament solidari en l'àmbit de la salut

Digitalització en 3D de les figures del bestiari festiu

Agrupació de bestiari festiu i popular de Catalunya

El projecte ha contribuït a la pervivència dels elements de patrimoni material aplicant tècniques basades en 3D que permeten la recuperació i la replicació d’elements festius per mitjà de tècniques constructives modernes i afavorir la interacció amb els nous públics, per mitjà d’eines i llenguatges innovadors.

Estat: completat – Data de finalització: novembre 2020 – Import de l’ajut: 21.000€

bestiari.cat
Digitalització del bestiari festiu

Ecommerce amb lectura fàcil

Fundació Jeroni de Moragas

El projecte ha consistit en creació i venda de la marca tèxtil Jeroni de Moragas, amb la participació de persones amb discapacitat i la voluntat de creació de llocs de treball estables. El lloc web resultant s’ha desenvolupat amb lectura fàcil, facilitant l’accessibilitat cognitiva de les persones amb discapacitat. Aquest sistema significa un pas més cap a la plena inclusió de col·lectius en risc d’exclusió dins les TIC.

Estat: completat – Data de finalització: juliol 2021 – Import de l’ajut: 18.000€

somresilients.cat
Ecommerce lectura fàcil

El Temps de les Arts

Fundació Francesc Eiximenis

El Temps de les Arts és un nou mitjà cultural que té per objectiu esdevenir un referent de la crítica de les arts i la cultura en català. El Temps de les Arts és el portal web de referència per saber què es cou a casa nostra i al món. Per conèixer les darreres tendències, per saber les propostes més interessants i els seus protagonistes i, també, per explicar-ho bé, amb un compromís innegable pel país, per la llengua i per la cultura.

Estat: completat – Data de finalització: octubre 2020 – Import de l’ajut: 25.000€

tempsarts.cat
El Temps de les Arts

Innonet.cat

Fundació cívica Innomnium

Multi plataforma digital que té per objectiu catalitzar la generació i la transferència de coneixement en la gestió de projectes d’innovació de base científica i tecnològica vinculats als objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030 definits per les Nacions Unides. Integra eines com el vot electrònic, xarxa de coneixement amb big data i intel·ligència artificial i campanyes de micromecenatge. L’Ajut ha permès la implantació i el desenvolupament de la proposta a les Terres de l’Ebre.

Estat: completat – Data de finalització: setembre 2020 – Import de l’ajut: 20.000€

innomnium.cat
Innonet.cat

MetaData

Cercle Tecnològic de Catalunya

Aquest projecte de comunicació digital ha creat una plataforma que permet enxarxar el sector de les noves tecnologies amb la societat per a la reflexió i l’apoderament de la ciutadania, així com promoure la cultura tecnològica i la cultura lliure i visibilitzar la vida de les startups i l’emprenedoria catalanes.

Estat: completat – Data de finalització: gener 2021 – Import de l’ajut: 30.000€

metadata.cat
MediaHUB

Republiquem.cat

Fundació Universitat Rovira i Virgili

El projecte ha dissenyat i desenvolupat un sistema informàtic de federació de dades obertes, establint els fonaments per capacitar la Fundació .cat per recollir informació heterogènia en línia, estudiar-la i crear indicadors de reputació que li permetin definir un segell de qualitat per a les empreses del domini .cat. El resultat del projecte no és consultable de forma pública, ja que s’ha integrat als sistemes interns de la Fundació.

Estat: completat – Data de finalització: desembre 2020 – Import de l’ajut: 20.000€

Republiquem.cat

Revista de l'Alguer

Òmnium Cultural de l’Alguer

El projecte nasqué amb la intenció de crear un web que sigui un espai virtual on estudiosos i apassionats de la llengua i de la cultura catalana de l’Alguer puguin publicar estudis, articles i reflexions. Actualment, una part del web està dedicat a la divulgació de les obres de Rafael Caria en format digital. També hi troben espai les publicacions i els materials didàctics produïts d’Òmnium Cultural de l’Alguer al llarg de més de 20 anys.

Estat: completat – Data de finalització: novembre 2020 – Import de l’ajut: 16.000€

omniumalguer.cat
Revista de Alguer