Notícies > Prop de 500 escoles impulsaran el canvi cap a un sistema educatiu avançat amb el programa Escola Nova 21

Prop de 500 escoles impulsaran el canvi cap a un sistema educatiu avançat amb el programa Escola Nova 21

04 desembre 2019

El propòsit de la iniciativa és el de contribuir que tots els infants i joves gaudeixin d’un aprenentatge rellevant i amb sentit. En el context del segle 21, això implica una revisió de metodologies i pràctiques pedagògiques que treballin per aconseguir aquest objectiu.

El programa Escola Nova 21, donarà cabuda a les 456 escoles catalanes que han sol·licitat sumar-se a aquest projecte d’innovació educativa, més del doble de les 200 contemplades en la previsió inicial.
El propòsit de la iniciativa és el de contribuir que tots els infants i joves gaudeixin d’un aprenentatge rellevant i amb sentit. En el context del segle 21, això implica una revisió de metodologies i pràctiques pedagògiques que treballin per aconseguir aquest objectiu.

L’interès del món educatiu per a sumar-se a aquest corrent és notori. L’èxit de la convocatòria ha superat amb escreix les expectatives i demostra que cada cop més centres educatius s’auto exigeixen ser escoles innovadores. El 78% de les escoles que han sol·licitat adherir-se són de l’àrea de Barcelona.
Gràcies a un acord amb la Diputació de Barcelona es posarà en marxa aquesta tardor un sistema de treball distribuït en una cinquantena de xarxes locals d’innovació educativa, que faran possible que ningú que hagi expressat la seva voluntat de canvi es quedi fora. Aquesta iniciativa posa en valor el  suport dels municipis i del món local al projecte i possibilitat que cada escola doni resposta al seu entorn. Hi participaran un màxim de 10 centres per xarxa que treballaran metodologies i experiències  innovadores en un entorn d’aprenentatge cooperatiu. Les escoles disposaran de recursos digitals per al canvi gràcies a un acord de suport amb la Fundació puntCAT.

Al mes de desembre es farà una prova pilot amb 30 centres que rebran acompanyament, formació i capacitació. La mostra es fa en base als percentatges de distribució territorial, primària/secundària, perfil socioeconòmic i titularitat del conjunt.

El programa, que s’implantarà durant 3 anys, l’impulsen el centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC i eduCaixa, amb el suport de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, la Federació d’associacions de pares d’Alumnes  i la Fundació FemCAT.

“En el canvi social que estem vivint, la transformació a les escoles no té un punt d’arribada. És un canvi permanent, una actualització permanent. Escola Nova 21 és la conseqüència de molta gent que treballava per al canvi. És un projecte que impulsa aquest transformació no de forma vertical sinó distribuïda”. Eduard Vallory, Director del programa Escola Nova 21.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades