Notícies > puntCAT col·labora amb les universitats

puntCAT col·labora amb les universitats

18 setembre 2009

A puntCAT volem potenciar la vocació investigadora en alumnes universitaris i des de fa un temps proposem projectes a diferents universitats. L’últim treball presentat en aquest sentit ha estat el projecte de fi de carrera desenvolupat per un estudiant del Màster en Computació de la Facultat d’informàtica de la UPC. El projecte, avaluat pel tribunal amb un 10, cerca detectar les comunitats que s’estructuren dins l’espai .cat a través dels enllaços entre els dominis. Un treball pioner en el seu camp que mai abans no s’havia fet en cap altre domini (PDF 2Mb). L’estudi d’aquestes dades permetrà a puntCAT oferir millores als usuaris del domini.

Ara, puntCAT obre una nova convocatòria per a la realització de nous treballs de recerca, oferint la possibilitat de desenvolupar el projecte fi de carrera treballant colze a colze amb l’equip puntCAT. Cerquem estudiants d’enginyeries tècniques o superiors, o màsters en informàtica, de qualsevol universitat de la xarxa Joan Lluís Vives; persones enginyoses, dinàmiques i amb disponibilitat de desplaçament, puntual o diari, a les nostres oficines de Sant Cugat del Vallès. Si estàs interessat/da i compleixes els requisits que pots veure a continuació, envia’ns el teu currículum indicant el projecte que voldries fer i perquè a (comunicacio@domini.cat) fins l’11 d’octubre de 2009.

Per tal de proporcionar experiència en el món laboral a estudiants a punt d’acabar la carrera i canalitzar l’esperit investigador vers projectes pràctics, puntCAT té acords de col·laboració amb algunes universitats catalanes i està en vies d’establir-ne d’altres amb universitats de fora del Principat.

Projectes 2009-10

Monturiol: dificultat baixa
Aquest projecte necessita d’un desenvolupador amb coneixements de disseny web (llenguatges de programació web) i creativitat visual, és a dir, aptituds per crear imatges divertides i originals.

Ausiàs: dificultat mitjana
Per desenvolupar aquesta feina caldran coneixements de disseny web, per exemple creació de baners, i inquietuds sobre el funcionament de la publicitat a Internet: possibilitats que ofereix, coneixement del públic a qui va adreçada…

Llúria: dificultat mitjana
Aquesta tasca requereix una persona amb un gran interès per la telefonia mòbil. Si t’has passat hores fent-te el teu mòbil a mida (personalitzant-te’l, instal·lant-hi noves aplicacions…), si tens ganes d’innovar i disposes de coneixements en programació, aquest projecte és per a tu!

Barraquer: dificultat alta
Saps com s’ataca una web? N’estàs tip/a dels correus brossa indiscriminats? Si vols ajudar a puntCAT a trobar fórmules de lluitar contra aquestes activitats, ets la nostra persona ideal.

Cresques: dificultat alta
Si saps com dissenyar un web i coneixes el funcionament d’Internet a nivell de DNS (amb les possibilitats que aquests poden tenir) et proposem un projecte punter que pot oferir una forma de cerca de continguts alternativa a les conegudes fins ara.
Si no t’atrauen aquests projectes i vols proposar-nos-en un altre, no dubtes en contactar amb nosaltres i en parlarem. Anima’t!

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades