Notícies > Segon aniversari .cat: gràcies !

Segon aniversari .cat: gràcies !

16 setembre 2007

Avui fa dos anys que ICANN va aprovar el .cat. Celebrem el final d’una etapa de preparació, presentació i defensa d’un projecte, i el començament de passar del paper a la realitat. En el temps rècord de només 5 mesos, el .cat va entrar a l’arrel i va tenir llesta tota la infraestructura per a començar a registrar dominis. El .cat creix amb força però el que és més important, ha potenciat la presència del català a la xarxa.

Hem assolit uns 24.000 dominis, superant en només pocs mesos a la meitat dels dominis genèrics (el .cat també és un domini genèric, com el .com, .org, .aero, .museum, .travel etc) i a molts dominis territorials que porten més anys en funcionament que el .cat

Però el que és molt més important que el número de dominis, dins l’espai .cat ja hi ha uns 4 milions de documents, detectats tant per Google com pel nostre robot explorador de la web, fet que porta al .cat a ser el 5è domini amb més documents per domini. Només ens passen el .org, .is (Islàndia), .cz (Txèquia) i .ca (Canadà), frec a frec amb el .fr (França) i el .hr (Croàcia). I més documents podríem comptar si les webs .cat que avui redireccionen els seus continguts a altres dominis, els migressin i hostatgessin sota el domini .cat

El .cat, primer i únic domini de caire lingüístic i cultural del món, ha esdevingut un referent i model a seguir arreu del planeta. L’evidència de com el .cat potencia l’ús d’Internet entre els parlants de la llengua tot i fent-la més present a Internet, ha posat en marxa iniciatives com les del .gal Galícia, .cym País de Gal·les, .sco Escòcia, etc.

Es consolida la plataforma de registre a través de la postvalidació presentada al maig a través de la qual es pot registrar i tenir activat un .cat en pocs minuts. Qui registra un domini rep un un correu electrònic on es dóna un enllaç que cal visitar i acceptar les condicions d’ús del .cat. Un cop fet això, el domini ja està disponible.

Tothom pot registrar un .cat, independentment d’on es visqui o l’activitat que es desenvolupi; només cal posar continguts en català a Internet.

Dons anys des de l’aprovació i seguim creixent plegats. Gràcies !

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades