Notícies > SITPLUS, eina terapèutica facilitada per l’Obra Social de puntCAT

SITPLUS, eina terapèutica facilitada per l’Obra Social de puntCAT

15 juliol 2011

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) de Tarragona va ser una de les guanyadores dels primers ajuts de l’Obra Social de la nostra fundació. Al desembre de l’any passat, els Ajuts puntCAT 2010 van concedir 20.000 € a l’APPC per a desenvolupar la nova versió de SITPLUS, un entorn de treball –framework– de programari lliure (GNU GPL) que ofereix activitats lúdic-terapèutiques per a persones amb pluridiscapacitat. Aquesta eina ofereix noves formes d’interacció basades en visió artificial, veu i altres perifèrics, per a produir un resultat en forma d’imatge i so. En aquest vídeo els professionals de l’APPC ens parlen dels objectius del projecte i de les noves característiques d’aquest entorn, accessible a la majoria de les persones amb discapacitats cognitives, físiques i sensorials, tinguin el grau d’afecció que tinguin. Si vols provar aquest programa, descarrega-te’l gratuïtament des d’aquí.

Molts cops parlem del valor afegit del domini .cat; a què ens referim? A diferència de la gran majoria de dominis d’Internet, puntCAT, a més a més de gestionar el domini .cat, reinverteix els beneficis d’aquesta operació en potenciar la Societat de la Informació, sense cap ànim de lucre. A banda de les diferents iniciatives pròpies que desenvolupem amb aquesta finalitat, l’any passat vam estrenar els Ajuts puntCAT, una convocatòria anual, oberta a tothom, que subvenciona els projectes que trenquen la barrera digital. SITPLUS és el primer fruit dels Ajuts puntCAT que surt a la llum, i ben aviat seguiran els set projectes restants subvencionats en la passada edició dels Ajuts.

Des de puntCAT volem remarcar que tot això és possible gràcies als més de 50.000 titulars de dominis .cat. Amb el .cat diem qui som a través del TLD però també a través del que oferim a qui visita les webs ,cat; un entorn segur i tecnològicament líder, i l’ogull de que plegats fem possibles els somnis. Ajudant a fer realitat projectes com aquest, ens ajudem a nosaltres mateixos. En nom nostre, però sobretot en el de les persones pluridiscapacitades que se’n beneficiaran, dels seus familiars i dels professionals que treballen amb ells, moltes gràcies per ser .cat. Amb .cat feu possibles els somnis. Gràcies!

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades