Notícies > Tecnologia per a Tothom: reutilitzant ordinadors per a qui més ho necessiti

Tecnologia per a Tothom: reutilitzant ordinadors per a qui més ho necessiti

30 novembre 2012

Ets un/a particular amb recursos insuficients o una entitat amb fi social i sense ànim de lucre? Necessites un o varis ordinadors? En aquests temps que corren, la solidaritat i el suport mutu tenen més valor que mai, per això cal que pareu atenció a aquesta iniciativa que pot ser del vostre benefici o del d’alguna persona propera. Es tracta de la Xarxa de Suport a la Reutilització d’equipaments informàtics, és a dir, un web o punt de trobada virtual on es pot reutilitzar material electrònic en desús. El portal https://www.xsr.cat posa en contacte els donants d’equips amb els receptors amb l’objectiu de facilitar un aprofitament gratuït de maquinari informàtic de segona mà en bon estat.

Doncs bé, els desenvolupadors de la Xarxa XSR no només realitzen aquesta acció social sinó que també han alliberat el codi de programació del web sota llicència GNU, de forma que qualsevol persona del món que vulgui engegar una iniciativa similar pot aprofitar aquest codi. Si estàs interessat/da en muntar una plataforma semblant, pots descarregar-te el codi d’aquest web des d’aquí.

Aquesta iniciativa social, una mena d’eBAY d’ordinadors que refusa la transacció econòmica entre el donant d’equipament i el seu receptor, ha estat desenvolupada gràcies a la subvenció que els Ajuts puntCAT van atorgar a finals de 2010 a l’associació Tecnologia per a Tothom. Aquest servei de reutilització d’ordinadors es portava a terme prèviament des de la Universitat Politècnica de Catalunya, on l’associació TxT, formada per estudiants, professors i PAS, té la seva seu física. L’Ajut puntCAT va donar l’impuls necessari per a automatitzar i facilitar aquest servei, dotant a la societat d’autonomia per a nodrir-se d’equipament informàtic que pot ser reutilitzat. En aquest vídeo un membre de TxT ens explica breument en què consisteix el projecte.

La Fundació puntCAT, a banda de gestionar el domini .cat, té la finalitat de reinvertir en la Societat de la Informació i la Comunicació catalanoparlant els beneficis que li reporta el registre d’aquest domini. És gràcies als 60.000 dominis registrats a hores d’ara que podem fer aquestes accions socials. Un cop més, moltíssimes gràcies per confiar en .cat i per aportar el vostre granet de sorra a projectes com aquest; us en podeu sentir ben orgullosos/es!

 

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades