Notícies > Tenir un domini .cat personalitzat és de boomer?

Tenir un domini .cat personalitzat és de boomer?

28 octubre 2022
Tenir un domini .cat personalitzat és de boomer?

Trobo que el més normal al iniciar una lectura que porta la paraula boomer al títol és que l’autor es presenti per saber amb quina llicència pot dir-ho. Soc el Pau, integrant de l’equip d’informàtics de la Fundació .cat i tinc 22 anys. Com a part de la generació Z crec que puc fer servir la paraula boomer amb tot el dret, encara que realment no l’utilitzi gairebé mai. D’acord, sí, ho reconec, tinc més sensibilitat pel .cat que la majoria dels meus amics perquè hi treballo, però també crec que molts no entenen tot el que pot fer un .cat per a nosaltres.

Dit això, la pregunta que intentaré respondre és prou senzilla de formular, però força més complicada de respondre: «Tenir un domini és de boomer o també pot ser interessant per a nosaltres?». La resposta jo la tinc claríssima i t’intentaré explicar el perquè a continuació.

Crec que puc parlar en plural si dic que a dia d’avui el que ens interessa als joves és tenir coses úniques, personalitzades, que ens representin a nosaltres tal com som. (No entrarem en el tema NFT perquè això és una altra cosa, però enteneu el punt, no?).

Utilitzem Instagram o TikTok per anar a veure aquell contingut que ens agrada, que és únic i que sabem perfectament qui el fa, ja sigui per veure a un noi imitant a personalitats, una noia que canta genial o també per a veure els reels de l’Albert Roig!

Som consumidors i també creadors de contingut únic, ens agrada fer coses diferents, originals i sobretot molt pròpies.

“Molt bé Pau, tu també te n’has adonat, i què té a veure això amb els dominis?”
És probable que t’estiguis fent aquesta pregunta, la resposta és senzilla. Un domini té tot el que he comentat anteriorment! És personalitzat, pots fer amb ell el que vulguis. És únic, ningú tindrà el mateix domini que tu. Et representa, el teu domini el tries tu amb allò que vols, com per exemple: elteunomicognom.cat. Pot haver-hi res que et representi més que això?

“Però per què vull jo un domini? Si ja no miro pàgines web!”
D’acord, sí, ja no mirem tantes pàgines web com abans perquè ho tenim gairebé tot a les xarxes socials i de manera més ràpida i còmode. Els fòrums, els blogs o les pàgines web per jugar als jocs (aquesta última sí que ha fet mal, eh!) s’han anat quedant cada vegada més obsolets.

Ei! I que no se m’entengui malament, les pàgines web ofereixen un aspecte seriós en àmbits com el comerç, les entitats o a nivell professional. Però clar, no tothom té un negoci, entitat, o són professionals als que els interessi tenir una pàgina web!

Jo per exemple, ara mateix no necessito una pàgina web per res, no sabria què posar-hi! Per sort, un domini serveix per alguna cosa més que per tenir una pàgina web. També pots tenir un correu electrònic, per exemple.

“Per què?”
Fàcil: per tot! Per la universitat, per comprar per internet, per quan els del teu equip de futbol et demanen el correu per apuntar-te a la lliga del barri… En tots aquests casos, pots utilitzar el teu correu únic i personalitzat!

“I un correu electrònic .cat què m’aporta?”
Doncs en primer lloc pots oblidar-te de la teva bústia de Gmail o Hotmail on segurament vas haver de posar-hi números i caràcters estranys perquè el nom que volies ja estava agafat (jo vaig haver de posar-m’hi el nom del meu institut!). Si tens un domini personalitzat pots agafar el nom que vulguis per a la teva bústia de correu! Aquí tothom intentant destacar a Internet, i una cosa tan fàcil com fugir del Gmail i tenir un .cat encara no la sabem apreciar.

També t’aporta un punt de personalitat i de comoditat, fins i tot! En el meu cas, m’ha passat un parell de vegades de donar el meu correu electrònic i que la reacció sigui: “Ostres, és igual que el teu nom? Facilíssim!”

Finalment, si t’interessa també et pot aportar un punt més de professionalitat, ja que sempre serà més còmode enviar un currículum des de l’adreça jordi@serra.cat que no pas des d’una adreça com jordiix_s82@gmail.com. (Spoiler: Enviar un currículum des del teu correu amb domini .cat no t’assegura res, però quedes una mica millor.)

Resumint: un .cat et dona personalitat, identitat i et destaca dels típics Gmail… Què me’n dius? Segueixes creient ara que tenir un domini .cat és de boomers?

Ah! I ja que hi ets, pots seguir-nos a les xarxes socials, no? Que sé que en tens i a la nostra community manager li farà il·lusió!

Pau Martín
Tècnic informàtic
Fundació .cat

Paraules clau: .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades