Notícies > Un concurs de la Fundació puntCAT fomenta que més de 1.700 estudiants dissenyin llocs web en català

Un concurs de la Fundació puntCAT fomenta que més de 1.700 estudiants dissenyin llocs web en català

27 febrer 2014

Un total de 1.727 alumnes s’han apuntat a la 4a edició de Webs al punt .cat, un concurs que convida a tots els estudiants de territoris de parla catalana a dissenyar un lloc web propi en català dins del seu àmbit acadèmic. La Fundació puntCAT, l’entitat privada sense ànim de lucre que gestiona el domini .cat, és l’organitzadora del certamen, que va dirigit a alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior del curs 2013/2014, i que pretén fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i l’ús correcte del català.

Webs al punt .cat ha comptat en aquesta edició amb una majoria de participants de centres catalans, si bé també n’hi ha de València, Ontinyent, Benidorm, Eivissa o Sineu (Mallorca). El número d’alumnes apuntats d’enguany és molt significatiu, ja que s’ha passat dels 350 concursants del curs anterior als més de 1.700 actuals; una xifra que representa un augment de prop del 500%.

El concurs, que és de temàtica lliure, només accepta llocs webs desenvolupats per grups d’entre 2 i 5 alumnes que siguin supervisats pels tutors del seu centre, ja que un dels objectius de la Fundació puntCAT és fomentar el treball en equip dins de l’àmbit educatiu. Concretament, els 1.727 participants d’enguany pertanyen a un total de 508 grups de 93 centres educatius.

Un jurat d’especialistes del món de l’educació i les TIC donarà a conèixer les candidatures guanyadores de les tres categories del concurs (de 1r a 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, i Cicles Formatius de Grau Superior) en un acte de lliurament de premis, que se celebrarà el proper 29 d’abril al CosmoCaixa de Barcelona. Durant aquest acte, que estarà presidit per la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, es preveu l’assistència de més de 150 alumnes que, prèviament, faran una visita formativa el museu.

Val a dir que, enguany, l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Digital lliurarà per primer cop el Premi especial futurs periodistes ACPG – Fundació puntCAT, que reconeix el millor web d’un mitjà de comunicació digital del concurs. Per a aquesta categoria, s’hi han inscrit 38 dels 508 grups participants. Així mateix, entre el 19 i el 25 de març, es durà a terme una votació popular des de la pàgina dels concursants per escollir quin és el millor web del certamen.

Els estudiants guardonats participaran en el concurs internacional Dot Award, que reconeix anualment els millors llocs webs dissenyats per joves que, en aquesta edició, provindran de França, Lituània, El Salvador, Portugal i dels territoris de parla catalana. Dos dels quatre guanyadors dels Dot Award 2013 havien participat prèviament al concurs Webs al punt .cat.

El concurs Webs al punt .cat compta amb la col·laboració de F.C. Barcelona, TV3, Munich i Port Aventura, que proporcionaran diversos premis als estudiants guanyadors, i CDmon i Dinahosting que han facilitat gratuïtament l’allotjament web als concursants.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades