Notícies > Us presentem el Catalanitzador de Softcatalà

Us presentem el Catalanitzador de Softcatalà

Aquest migdia hem acompanyat Softcatalà en la presentació del Catalanitzador, un instal·lador que configura la llengua catalana en els ordinadors amb Windows. Qualsevol persona amb accés a Internet pot anar a https://catalanitzador.cat, executar aquest instal·lador i en només quatre passes i de forma automàtica, tindrà el sistema operatiu, les aplicacions i el navegador configurat correctament en català. El catalanitzador no realitza cap traducció especifica, sinó que instal·la els paquets oficials d’idioma fets per Microsoft per al Windows (XP, Vista i 7), l’Office (2003, 2007 i 2010) i el navegador Internet Explorer (6, 7, 8 i 9).

Tot i el gran pes de la llengua catalana a Internet (a aquesta infografia teniu algunes dades interessants), menys d’un 15% dels usuaris catalanoparlants naveguen en català, segons dades de Softcatalà, i tot sembla indicar que aquest baix percentatge es deu al desconeixement.

Per què és tan important Navegar en Català
Com pots veure aquí, la llengua que tenim predefinida com la favorita del nostre navegador és molt important ja que dóna a conèixer la nostra preferència lingüística al món. És el paràmetre utilitzat internacionalment per mesurar la llengua dels usuaris d’Internet, és a dir, la importància i el pes d’una llengua a Internet, tant a nivell comercial com numèric. Tots els webs amb serveis de mesurament d’audiències (Google Analytics, Piwik, OJD, Nielsen…) recullen automàticament aquesta dada dels internautes que els visiten, i en funció d’aquesta poden oferir serveis o productes en la llengua dels visitants; millor dit, en la llengua que indiquen els navegadors dels seus visitants. Així doncs, si volem tenir oferta de serveis en català a Internet, ens cal crear demanda i això comença configurant correctament la llengua del nostre navegador. A més a més, si navegues en català i arribes a un web multilingüe que estigui ben fet, et sortirà per defecte la plana en català. Per altra banda, quan es descarrega un programa multilingüe, aquest es baixa en la llengua que configurada en el navegador; per tant, disposaràs més fàcilment de programari en català si el teu navegador està correctament configurat. T’adones ara de la importància de navegar en català?

El Catalanitzador configura el català com a llengua preferida dels navegadors Internet Explorer, Firefox i Chrome sota el sistema de Windows. Si hi navegues amb altres navegadors (Opera o Safari), o amb altres sistemes operatius (Mac o Linux), entra al web de Navega en Català i de forma ben fàcil i ràpida, podràs canviar la configuració de la llengua del teu navegador. La campanya Navega en català respon a la nostra preocupació per a divulgar la importància de navegar en català i augmentar el pes del català a les estadístiques d’Internet, ja des dels inicis de .cat. Gràcies a Navega en Català i a la col·laboració de moltes pàgines que s’han afegit a la campanya (aquí et diem com pots afegir-te), molts de vosaltres ja navegueu en català. Amb aquest esperit de visibilitzar la nostra comunitat ens afegim a la campanya del Catalanitzador de Softcatalà i un cop més animem a qui encara no navegui en català, a visitar la pàgina del Catalanitzador o la de Navega en Català i fer que el seu navegador parli la seva llengua. I en pocs segons li estaràs dient al món qui ets!

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades