Notícies > Vincula’t a la teva ciutat, utilitza el .barcelona

Vincula’t a la teva ciutat, utilitza el .barcelona

25 maig 2016

El 21 de maig es van complir dos mesos des que es van activar les primeres pàgines web amb l’extensió .barcelona. Ja hi ha 5.082 dominis .barcelona registrats.

Barcelona s’ha sumat d’aquesta manera a les més de 30 ciutats al món que han optat per tenir un domini d’internet propi. Entre aquestes ciutats destaquen Nova York, Londres, Berlin, Tòqio o París que han vist l’oportunitat de crear marca de ciutat també a Internet i contribuir d’aquesta manera a que empreses, organismes, administracions, col·lectius, entitats i persones individuals s’identifiquin amb la seva ciutat. I Barcelona no s’ha quedat enrere.

Quins són els avantatges d’optar per dominis de ciutat?

Primer de tot, per enfortir la identitat digital d’una marca, d’una empresa o d’una persona. El nom d’un domini reflecteix perfectament a la xarxa el que una marca és o el que es vol i l’identifica a primer cop d’ull amb un indret geogràfic. En optar per una extensió .barcelona es fa una declaració clara: associar el teu producte a una de les ciutats més innovadores del món. A més també genera proximitat, donant a entendre al client que estem parlant d’una marca local.

Per disposar d’un domini .barcelona s’ha de complir amb el requisit que els continguts del lloc web amb aquesta extensió estiguin lligats a Barcelona o a la seva àrea d’influència. Aquest vincle amb la comunitat pot aplicar-se a múltiples activitats de diversos sectors com el cultural, el turístic, el comercial o l’educatiu per aquesta manera garantir el nexe de la pàgina web amb la ciutat.

El domini .barcelona és una eina important que ajuda a posicionar-se favorablement en els cercadors d’Internet ja que els buscadors prioritzen els resultats en funció de la distància i, a més, és rellevant a l’hora de planificar una exitosa estratègia de comunicació digital. També genera identitat digital en la comunitat de Barcelona.

Com registrar un .barcelona?

La Fundació puntCAT és la gestora del domini .barcelona per encàrrec de l’Ajuntament, que n’és el titular. Per registrar un domini .barcelona només cal clicar aquí i escollir un dels registradors acreditats. La majoria dels registradors també inclouen un compte de correu electònic amb la compra d’un domini .barcelona. No esperis més per multiplicar el valor de la teva marca. Perquè Barcelona té el seu punt.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades