Notícies > Visca Sta. Tecla i visca el .cat !

Visca Sta. Tecla i visca el .cat !

19 setembre 2007

Aquesta setmana celebrem el segon aniversari del l’aprovació del .cat i també Santa Tecla, festa major de Tarragona i com no, patrona dels internautes !

I a can puntCAT ho celebrem amb algunes novetats.

1- Un fotobloc on tothom qui vulga pot publicar fotografies relacionades amb el .cat., votar-les o ordenar-les per temes. Per a pujar una fotografia només cal tenir-ne els drets i estar disposat a publicar-la sota llicència Creative Commons. Unes simpàtiques fotos del president de la ICANN, Vint Cerf, inauguren el fotobloc del domini .cat. Apareix amb un original davantal de cuina amb el logotip puntCAT que l’equip del registre va repartir entre els assistents a la reunió d’ICANN a Lisboa al març de 2007 i que ell va lluir en un dinar privat unes setmanes més tard i molt amablement ens ha permès publicar.

2- L’arrancada d’una plataforma de descomptes en el registre en grup de dominis .cat adreçada a membres de col.lectius, com per exemple clubs, associacions, cambres de comerç, etc. Els col·lectius i els registradors poden acordar paquets de presència a Internet per als seus membres i beneficiar-se d’un descompte proper al 50% (segons registrador) en el registre del domini .cat. El sistema serà semblant a les promocions anteriors amb les que només amb un codi, es podrà registrar el domini immediatament.

3- Hem millorat el giny (widget) incorporant les suggerències enviades pels internautes, oferint ara la possibilitat de poder decidir l’amplada, el color de fons i el títol, facilitant l’adaptació a les diferents planes web. L’aplicació es pot trobar a https://domini.cat/widget.html i tothom qui vulga pot incloure aquesta petita capsa en la seva web, on dia rere dia hi apareixen aleatòriament cinc dominis .cat diferents.

I tanquem el cercle Internautes, Santa Tecla, Tarragona, carrer Internet i Vint Cerf, recuperant de l’oblit al primer blocaire en català avant-la-lettre, en Rafael d’Amat i Cortada, baró de Maldà (1746-1819) qui amb el seu dietari Calaix de sastre, ens explicà durant 50 anys la seva particular visió del món.

Enllaç a la nota de premsa explicant les novetats.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades