Notícies > Acord entre Generalitat i Microsoft que potenciarà el projecte AINA

Acord entre Generalitat i Microsoft que potenciarà el projecte AINA

La Generalitat de Catalunya i Microsoft han signat el Protocol per al desenvolupament i la innovació en el sector TIC, el pacte suposa la incorporació dels recursos del projecte AINA als serveis i aplicacions de veu de Microsoft. Com que el projecte es troba en un estadi de captació de veus, encara no hi ha data de la implementació final.

AINA és un projecte impulsat pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat en col·laboració amb el Centre de Supercomputació de Barcelona. El seu objectiu és generar els recursos digitals i lingüístics necessaris per desenvolupar aplicacions basades en la intel·ligència artificial i les tecnologies de la llengua.

El pacte Generalitat-Microsoft aporta també altres claus orientades a la digitalització. Una, que afecta els treballadors de la Generalitat, pretén desenvolupar models de treball híbrids que permetin el teletreball amb la idea d’estalviar energia i reduir les emissions contaminants. En referència a temes de salut, el pacte proposa explorar les opcions que pot aportar el Big Data, la tecnologia Blockchain i la intel·ligència artificial en temes de salut. També promourà la creació de nous perfils tecnològics que supleixin la manca de professionals al sector i la posada en marxa d’una plataforma on estiguin disponibles les dades geoespacials que capturen els nanosatèl·lits de la Generalitat.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades