Notícies > Acord europeu per a un carregador únic

Acord europeu per a un carregador únic

09 juny 2022

FONT: Pexels

Un únic dispositiu per carregar tots els aparells electrònics? Cada dia més a prop. Si fa gairebé un any era la Comissió Europea qui acordava tirar endavant un pacte per caminar fins aquesta fita, ara són els vint-i-set països de la Unió Europea i els negociadors del parlament d’Estrasburg qui han anunciat un pacte per imposar un carregador únic i universal per a telèfons intel·ligents, tauletes i dispositius portàtils. La data, la tardor de 2024.

Finalment, serà l’USB tipus C el mecanisme que s’imposarà. Al darrere de la mesura, no només agrupacions d’usuaris que reclamen més facilitat, sinó també la consciència mediambiental. Un únic tipus de carregador per a tota la UE limita la producció de residus en forma de cables i cables. L’estalvi en cables serà d’uns 250 milions d’euros. Es calcula també que els carregadors llençats a les escombraries representen unes 11.000 tones de residus electrònics cada any. Al davant de la mesura, el gegant Apple, que defensa la seva tecnologia de càrrega Lightning.

S’harmonitzaran també les velocitats de càrrega, que seran més ràpides que no pas amb els carregadors majoritaris actuals, l’USB. Queden fora de l’acord, de moment, els ordinadors portàtils. Els productors de portàtils tindran 40 mesos per adaptar-se a la normativa, un cop entri en vigor.

Paraules clau: , , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades