Notícies > Un sol tipus de carregador USB per a (quasi) tot

Un sol tipus de carregador USB per a (quasi) tot

21 octubre 2021

FONT: Foto de Karolina Grabowska de Pexels

Un sol tipus de port USB per a tots els dispositius i, per tant, la fi del problema de les compatibilitats a l’hora de carregar el mòbil fora de casa. Cada cop tenim més dispositius que ja no van a piles, sinó que precisen un carregador USB endollable al corrent.

A banda de la inconveniència i la sobrecàrrega, tota aquesta producció suposa un malbaratament de recursos, contrari a la preservació del medi ambient.

Pot semblar difícil, però és la proposta de la Comissió Europea: l’USB-C com a connector universal. Ja fa temps que hi insisteixen, però aquest mes de setembre van presentar una legislació al respecte.

La CE també suggereix a la proposta vendre els mòbils sense carregadors perquè els usuaris puguin usar-ne d’antics, o que tinguin una vida més llarga que els anteriors terminals.

Els darrers anys s’ha reduït molt la varietat de carregadors de mòbil, de 30 a 3 en una dècada. Però ara la CE proposa un model únic amb les següents característiques: Per una banda, serà estàndard per a tots els dispositius i es farà servir el protocol de càrrega USB Power Delivery, amb càrregues més ràpides.

Queden fora de la proposta els ordinadors portàtils o els rellotges intel·ligents. A partir d’ara, la proposta haurà de ser aprovada pel Parlament Europeu i el Consell de la UE. En resum, si s’arriba a aprovar, entraria en vigor abans del 2024.

Paraules clau: , , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades