Notícies > Adéu a l’iPod

Adéu a l’iPod

19 maig 2022

FONT: Pexels

Molta gent no se’n recordarà de què era un Walkman, ni sabran com un reproductor de música podia avenir-se tan bé amb un simple bolígraf Bic. Potser alguns joves tampoc no van arribar a tenir un iPod, ja que el naixement de l’iPhone l’any 2007 va suposar l’inici del declivi dels iPod i de la resta de reproductors de música. Tanmateix, els 21 anys de vida que ha tingut l’iPod han estat suficients per considerar-lo una d’aquelles novetats tecnològiques que canvia el mercat per sempre.

Presentat la tardor del 2001, l’iPod va deixar enrere el consum de música en CD de la mateixa manera que aquest ho va fer amb el casset. No es pot entendre l’iPod sense la botiga virtual de cançons per Internet iTunes Store. Una proposta de negoci, la de l’accés a música en línia, que va fer caure les vendes de discos físics.

Actualment, però, la proliferació als mercats dels mòbils intel·ligents i les tauletes desterra els aparells que només reprodueixen música. Per què dur a la butxaca un aparell més per fer el que el nostre mòbil ja fa?

L’últim model d’iPod (el Touch) va ser llançat l’any 2019, i restarà a la venda fins que se n’acabin les existències, moment en què potser algun nostàlgic reproduirà un Rèquiem per l’ipod al seu dispositiu.

Paraules clau: , , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades