Notícies > «Avui en dia si no tens presència a Internet, jugues en desavantatge enfront dels teus competidors»

«Avui en dia si no tens presència a Internet, jugues en desavantatge enfront dels teus competidors»

28 juliol 2017

Entrevistem al Josep Armengol i Arnau Miquel, fundadors de L’hort de Sant Agustí, i a la Gemma Caihuelas, gestora de la comunitat i espai del coworking. L’hort de Sant Agustí és un espai de coworking ubicat a la vila de Gràcia, integrat per perfils creatius de tots els àmbits.

L’hort de Sant Agustí és un espai de coworking ubicat a la vila de Gràcia, integrat per perfils creatius de tots els àmbits. Situat a la segona planta de l’Edifici Sant Agustí, és també una comunitat amb filosofia col·laborativa i de respecte al ritme natural de les coses. Promou les relacions socials de proximitat i pretén ser el sòl fèrtil perquè es generi vida, a través de sinergies, projectes i accions per conrear habilitats i coneixements.

Com  va néixer l’hort de Sant Agustí?

En un principi L’hort només era un espai compartit per quatre estudis. La persona responsable del local en aquell moment va decidir marxar a l’estranger per motius personals i aleshores va ser quan ens va facilitar els comandaments de la nau. Per tal de poder assumir les despeses  del local amb garanties vàrem decidir convertir l’espai en un coworking.

Al principi va ser molt dur compaginar la creació de la marca i l’aprenentatge de la gestió de la comunitat i el coworking amb la nostra activitat, però a poc a poc li hem anat donant la volta i actualment ens nodrim dels diferents perfils professionals i podem accedir a un ventall de projectes de més envergadura.

També durant aquesta etapa hem creat en el mateix edifici Sant Agustí un espai Pop up a peu de carrer anomenat La Parada per mostrar el talent de la nostra comunitat.

Quin tipus d’empreses hi ha al coworking?

L’hort Coworking té una capacitat de quaranta persones. Majoritàriament som professionals freelance, emprenedors, petites empreses i estudis en l’àmbit de la creativitat.

A més de l’espai de coworking, feu altres activitats, oi?

Les activitats de L’hort les anomenem “el cultiu”. Totes elles fomenten l’aprenentatge, la cooperació i les relacions entre les persones de l’espai que són el més important i valuós del projecte que nosaltres anomenem “el planter”.

Diferenciem tres tipus d’activitats: “Les eines” que són bàsicament formació i tallers pràctics per exemple cursos de programes de disseny, llengua anglesa i visual thinking entre d’altres.

“Les llavors” són l’espai per compartir coneixement impulsat per la gent del planter; xerrades, conferència o simplement exposició de projectes personals per contrastar opinions.

Per últim “el rec” que són les activitats més disteses; sopars, vermuts, afterworks i escapades de la ciutat amb l’objectiu de fomentar el treball en equip i generar complicitat entre els membres del coworking.

La majoria d’activitats estan adreçades també a la gent de la ciutat i sovint les publicitem mitjançant cartelleria pels diferents comerços del barri. Els membres del coworking gaudeixen d’importants descomptes per les activitats que no són gratuïtes.

Quins són els beneficis professionals de treballar en un coworking?

Treballar en un coworking et dóna la possibilitat de generar nous contactes i fer créixer el teu negoci d’una manera directa, ja que disposes d’una sèrie de serveis i perfils professionals a tocar. És per aquest motiu que des de L’hort mirem de seleccionar perfils que es complementin.

Per altra banda, gaudeixes d’unes instal·lacions pensades i dissenyades per treballar a gust i promoure la comunicació entre les persones a la vegada que tens una imatge professional cuidada de cara els clients. A tot això es sumen una sèrie de serveis òptims per treballar i tot per un cost reduït mitjançant una tarifa plana.

Com creieu que us ajuda el fet de tenir presencia online amb el vostre web i xarxes socials?

Creiem que pel nostre model de negoci és vital. Deixant de banda el boca a boca que sempre funciona molt bé, la major part de la gent interessada a formar part de la nostra comunitat  ens troba prèviament per Internet. Gràcies a l’ajuda de professionals del coworking especialitzats en posicionament de mica en mica anem trobant el nostre lloc a la xarxa.

A l’Hort feu molts cursos dirigits a tenir presència a Internet. Creieu que el fet de tenir presència a la xarxa és un pas necessari per a tot tipus de negoci?

Creiem que avui en dia si no tens presència online, jugues en desavantatge enfront dels teus competidors. Per molt bé que estiguis fent les coses, si no ho comuniques i no arribes al màxim de persones, molt probablement estaràs perdent oportunitats de fer créixer el teu negoci. Tanmateix pensem fermament que el més important és crear continguts de qualitat abans de fer molt soroll a la xarxa sense cap fonament ni un objectiu i una estratègia clara.

Per què heu apostat pel domini .cat a l’hora de fer el vostre web?

Una de les característiques que diferencien el nostre coworking dels molts altres espais que hi ha a la ciutat de Barcelona és que promou la cultura, la proximitat, el comerç local i la sostenibilitat. Comunicar amb la llengua catalana ens ajuda a transmetre aquests valors i això, per sorpresa nostra, genera un especial interès sobretot per a la comunitat estrangera. És per això que vàrem escollir el domini .cat

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades