Notícies > El Cercle Tecnològic presenta la 15 edició del Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya

El Cercle Tecnològic presenta la 15 edició del Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya

Ahir vam poder assistir a la presentació del Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2023, l’estudi impulsat pel Cercle Tecnològic que enguany ha celebrat la seva 15a edició.

A la presentació es van compartir algunes de les principals dades del sector TIC a Catalunya:

Més empreses i llocs de treball
• Les darreres dades publicades mostren que el sector ha estat capaç de crear noves empreses, arribant a les 17.811 companyies l’any 2022. La tendència dels darrers anys i les mateixes projeccions oficials apunten que enguany se superarà folgadament la xifra de 18.000 empreses TIC a Catalunya.

• L’any 2022 també també ha estat clau en la creació de llocs de treball. La informació disponible del primer trimestre mostra que el 2022 es va tancar amb una recuperació important de llocs de treball després de les correccions postpandèmia, arribant a 123.700 empleats al sector TIC a Catalunya.

Un sector preocupat per la fuga de talent
• El 54,4% de les empreses enquestades considera que la fuga de talent afecta el sector tecnològic de manera intensa i preocupant. Aquesta dada s’ha mantingut persistentment per sobre del 50% en els darrers anys, fet que ha permès al Baròmetre reflectir la seva importància pel sector. Fa 10 anys, la dada se situava en el 30%.

• Els principals motius que destaquen les empreses de l’oferta davant la problemàtica són els sous poc competitius (71,9%), seguit de pitjors condicions laborals que en altres països (53,9%).

Plataformes cloud i IA, la tecnologia amb més impacte
• Per a les empreses d’oferta TIC, les plataformes cloud i solucions al núvol, mencionades pel 62,4% de les empreses, són la tecnologia que tindrà major impacte durant el proper any, seguit de la intel·ligència artificial i les seves aplicacions amb un 58,10%.

Després de fer un repàs a les principals dades, es va donar pas a la taula rodona Del SMS a la IA: una evolució a velocitat accelerada amb Mariona Bàdenas, astrofísica i cap de comandament de la Missió Hypatia; Josep Mª Campistol, director CEO de l’Hospital Clínic de Barcelona; Ramon Gras, investigador en Ciència de les Ciutats a la Universitat de Harvard i fundador d’Aretian Urban Analytics and Design; i Jaume Roures, soci gestor de Mediapro.

Per a més informació consulta el Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2023

Paraules clau: .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades