Notícies > Desconnectar digitalment durant les vacances

Desconnectar digitalment durant les vacances

04 agost 2021

FONT: Rudy and Peter Skitterians a Pixabay

Ja és aquí l’agost, el mes no mes. El mes en què molta gent plega de la feina i fa vacances, sempre que pugui. I, per fer-ho, per poder desconnectar durant les vacances, cal sobretot reestructurar la nostra relació amb el telèfon mòbil i les notificacions.

Com que apagar-lo del tot i durant totes les vacances sembla una missió impossible, a continuació us oferim alguns consells i recursos per poder mantenir una bona salut mental i recarregar piles durant les vacances.

Per començar, Whatsapp. Si ets una de les més de 30 milions de persones a tot l’Estat que fa servir aquesta aplicació de missatgeria instantània, has de saber que Whatsapp ha llançat una nova actualització que inclou el ‘mode vacances’. Així, aquest mode permet ocultar els xats arxivats.

Fora notificacions i trucades futils

Les notificacions poden ser malsons durant les vacances. L’opció més dràstica consisteix a activar el mode ‘no molestar’ dels mòbils amb sistema Android. Aquest mode permet incloure excepcions per a alguns contactes, i així poder rebre missatges, com a mínim, de les persones amb qui comparteixes les vacances.

Si ets de les persones que encara reben trucades, de ben segur que no et farà massa il·lusió haver de contestar qualsevol dubte de la feina, o qualsevol trucada brossa. Aquí entra el joc el desviament de trucades. Es pot desviar les trucades a algun company de feina, però també desviar-les a alguna línia ocupada, o restringir les trucades de determinats números.

Sense missatgeria instantània, ni trucades entrants, ni notificacions a les teves bústies de correu de la feina, l’estiu i les vacances ja pinten d’una altra manera. Ara bé, és a les teves mans mantenir aquestes restriccions, o caure en la temptació de tafanejar les vacances dels amics i companys a Instagram.

Paraules clau: , , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades