Notícies > El 83,75% dels agents digitalitzadors d’elKIT.CAT, considera molt difícil cobrar els ajuts del Kit Digital.

El 83,75% dels agents digitalitzadors d’elKIT.CAT, considera molt difícil cobrar els ajuts del Kit Digital.

Segons una enquesta de la Fundació .cat, el 42,5% dels agents digitalitzadors d’elKIT.CAT considera que el Kit Digital no ha contribuït a la millora de la digitalització de les empreses.

Enquesta sobre el Kit Digital | Fundació .cat

Des de la Fundació .cat hem volgut conèixer l’opinió del agents digitalitzadors d’elKIT.CAT. Per tal de poder fer una valoració, vam redactar un qüestionari per donar l’oportunitat als agents de la base de dades d’elKIT.CAT d’expressar les seves opinions en els següents aspectes:

1. Facilitat per acreditar-te com agent digitalitzador
2. Facilitat per cobrar els ajuts del Kit Digital
3. Facilitat per a captar clients nous gràcies al Kit Digital

L’enquesta es va enviar a la base de dades d’elKIT.CAT (més de 3.500 agents digitalitzadors) durant el mes de març d’aquest any. Considerem que els resultats són prou contundents i que serveixen de baròmetre per valorar el sentiment dels agents digitalitzadors que formen part d’elKIT.CAT.

El diàleg obert amb els agents digitalitzadors ens permetia intuir que el grau de satisfacció amb aquesta iniciativa estatal no era molt alt. Tot i això, no havíem arribat a quantificar la magnitud del malestar.

Dificultat en l’accés i cobrament per part del Kit Digital
Les dades mostren que, segons l’opinió dels enquestats, aquesta iniciativa va presentar problemes des de l’inici, ja que un 52,5% considera difícil o molt difícil acreditar-se com agent digitalitzador. I, tot i que més del 66% afirma haver aconseguit nous clients gràcies al Kit Digital, gairebé la meitat, només ha desenvolupat entre 1 i 5 projectes.

La dada més impactant és que més d’un 93% dels agents digitalitzadors enquestats valora negativament la gestió per cobrar els ajuts del Kit Digital (un 10% ho considera difícil i un 83,75% molt difícil).

Ús del català en els projectes de digitalització
La iniciativa del Kit Digital obliga a fer que la llengua principal dels projectes sigui el castellà, tot i això, gairebé el 37% d’aquests projectes s’han fet també en català.

Una situació complicada per les petites empreses
Finalment, tenint en compte que la majoria dels agents digitalitzadors enquestats són empreses d’entre 2 i 10 treballadors, les opinions dels enquestats demostren la seva frustració respecte el retard en el pagament, la falta de rigor, suport i personalització, els fons insuficients per a projectes precaris i la burocràcia.

Aquests opinions demostren que el Kit Digital s’ha percebut com una iniciativa carregada de bones intencions però que ha generat més descontent que motivació als agents digitalitzadors.

Aquest projecte tenia uns objectius interessants, però la gestió i el procés real que s’ha portat a la pràctica no ha satisfet ni als beneficiaris ni a les empreses digitalitzadores.

Enquesta Kit Digital | Fundació .cat
elKIT.CAT
Al juny de 2022, la Fundació .cat, conjuntament amb el Consell General de Cambres de Catalunya i el suport del Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, vam crear elKIT.CAT, un portal que permet cercar els agents digitalitzadors acreditats a red.es que ofereixen els seus serveis en català, siguin dins dels territoris de parla catalana o de qualsevol altre punt de l’Estat.

Un cercador molt precís, que permet filtrar per proximitat i fer una cerca acurada dels serveis que ofereixen les empreses digitalitzadores.

I al mateix temps, també pretén ser un portal útil per a impulsar el català en l’àmbit digital i empresarial, donant visibilitat a les empreses i eines de programari que treballen en la nostra llengua.

Paraules clau: , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades