Notícies > La Fundació .cat presideix el Consell Social de CIVICAi

La Fundació .cat presideix el Consell Social de CIVICAi

26 juny 2023

Es constitueix el Consell Social de CIVICAi, associació que treballa perquè les persones tinguin lliure accés a la intel·ligència artificial i perquè el desenvolupament i la seva socialització siguin ètics i encarats al bé col·lectiu.

La Fundació .cat és l’entitat encarregada d’assumir la presidència del Consell Social en aquesta primera etapa de l’associació. Actualment el conformen 18 entitats d’àmbits molt diversos com la tecnologia, la medicina, l’arquitectura, la responsabilitat social, l’economia…, cosa que avala la transversalitat i transdisciplinarietat de l’impacte de les noves tecnologies de la IA, així com l’interès social que hi ha per adaptar-nos a aquest nou món, sempre amb consciència crítica d’espècie i possibilitant que tota la ciutadania en surti beneficiada. Aquestes entitats participaran en les activitats i govern de CIVICAi i treballaran col·legiadament per aconseguir que la regulació en l’aplicació social de la IA involucri la societat civil en aquest procés i col·laboraran en tasques de divulgació, sensibilització i formació de la ciutadania.

L’aparició en els darrers mesos d’aplicacions d’IA que arriben a mans de milions de persones de tot el món, ha posat en el centre del debat públic tant l’impacte social, econòmic i mediambiental d’aquesta tecnologia com les seves implicacions ètiques i transcendència pel futur de la humanitat i del planeta. CIVICAi, entitat presidida per Manel Sanromà, treballa per convertir aquesta preocupació ciutadana en acció amb els següents principis:

1. REGULACIÓ DEMOCRÀTICA DE LA IA. Demanar als Governs de Catalunya, Espanya i la Unió Europea que exerceixin, amb caràcter d’urgència, la implementació pràctica (més enllà de recomanacions) de les regulacions previstes sobre l’aplicació social de la IA.

2. PARTICIPACIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL. Manifestar que cal involucrar a la societat civil, en la forma en que democràticament s’acordi, en la regulació del desplegament harmònic i ètic de la IA, més enllà de la participació d’Experts, Empreses i Governs.

3. COL·LABORACIÓ AMB ENTITATS. El Consell Social treballa en la implementació pràctica d’aquesta regulació amb totes les parts interessades, i assegurar la Participació Ciutadana en tot aquest procés.

Per a més informació consulteu el web de CIVICAi.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades