Notícies > Inici de la Internet Catalana: 15 anys del domini .cat

Inici de la Internet Catalana: 15 anys del domini .cat

19 octubre 2020

Detall de l’exposició “Ànima, 15 anys de la Fundació .cat”

Durant aquest mes d’octubre, i per celebrar el quinzè aniversari del domini .cat, us proposem fer vista enrere i recordar com era la Internet catalana abans del .cat.

Com sabeu, enguany el domini .cat compleix 15 anys. Dècada i mitja de feina de la Fundació .cat que deixa més 110.000 dominis i una comunitat consolidada de webs, creadors i usuaris de la Internet catalana. L’ICANN –l’organisme no governamental que atorga i controla els dominis web– va aprovar el 16 de setembre de 2005 el naixement del .cat, el primer domini d’una comunitat lingüística i cultural a tot el món, i que representa 10 milions de catalanoparlants.

La Internet de tombants de segle ha evolucionat força fins avui. Si en aquell temps el més important era consolidar aquesta comunitat catalana digital, avui en dia els objectius de la Fundació .cat passen per la defensa de la llibertat digital en un context de proliferació de ‘fake news’ i control governamental a la xarxa.

La Internet prèvia a l’existència del .cat se’ns presenta molt llunyana. Era una xarxa sense xarxes socials, una xarxa que encara no havia aterrat als dispositius mòbils. Com que cal saber d’on venim per intuir cap a on anirem, durant les properes setmanes publicarem articles relacionats amb els inicis de la Web a Catalunya.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades