Notícies > La Fundació .cat batega amb nou ritme

La Fundació .cat batega amb nou ritme

La realitat del català a Internet és la suma de molts esforços, molta feina i encara més creativitat. Gràcies a la dedicació constant, i sovint silenciosa, de molts usuaris una llengua mitjana com és el català gaudeix d’una situació relativament bona a Internet.

WICCAC (l’associació de Webmasters Independents en Català, de Cultura i d’Àmbits Cívics) elabora mensualment un baròmetre de l’ús del català a Internet. Segons el darrer baròmetre publicat, del mes d’abril de 2022, un 66,12% de les 3542 pàgines web analitzades i que ofereixen serveis o productes als Països Catalans (incloses les que no hi tenen la seu als territoris catalanoparlants) disposen d’una versió en llengua catalana.

Aquesta realitat de normalització de l’ús del català a Internet és la suma de tots els grans de sorra aportats per la societat. De la mateixa manera que milions de píxels conformen una fotografia; milions de zeros i uns, milions de bits que parlen català a Internet formen una comunitat consolidada que es mou a un ritme innovador i batega amb decisió.

La Fundació .cat, com a impulsora del gra de sorra fonamental que és el domini .cat, facilita que més i més bits se sumin a aquesta gran comunitat. Amb un total de 112.860 dominis .cat l’any 2021, la Fundació .cat batega per impulsar encara més l’ús del català a la xarxa.

Suma’t al bit i fes-te un .cat!

Paraules clau: , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades