Notícies > La Fundació .cat defensa una Internet lliure i neutral

La Fundació .cat defensa una Internet lliure i neutral

18 octubre 2019

La Fundació puntCAT manifesta una total disconformitat amb les ordres emeses avui per l’Audiència Nacional mitjançant les quals s’ha requerit als operadors de telecomunicacions espanyols bloquejar l’accés al web del domini TsunamiDemocratic.cat.

Mentre la resta de ciutadans europeus poden accedir-hi lliurement, Espanya agafa unes maneres més pròpies de països on la democràcia i els drets fonamentals no són els seus trets diferencials.

No se li poden posar portes a Internet, i amb aquesta manera de fer, a més de ser ineficaç pels objectius que busca, deixa en mala situació a la indústria digital que ens ha de garantir un futur econòmic i social sostenible i competitiu. Qui voldrà invertir o treballar en un país on a través d’ordres judicials més que dubtoses posen en risc el servei que donin els seus servidors, els seus dominis, o les seves comunicacions?

La decisió de l’Audiència Nacional espanyola supera tots els límits de les llibertats en una societat democràtica més enllà del respecte a la gestió d’un domini d’Internet o d’una cultura pròpia, les raons de ser de la nostra Fundació privada. El que avui entra en qüestió és la llibertat d’expressió i la censura a determinats continguts a la xarxa. També el dret a ser informat i a participar en una societat digital moderna. Des de la Fundació puntCAT volem advertir dels perills democràtics, socials i culturals d’aquesta deriva que tan poc té a veure amb l’esperit que des dels inicis ha marcat la Internet catalana.

Fundació puntCAT, més que un domini.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades