Notícies > Lectures pel confinament i més enllà

Lectures pel confinament i més enllà

06 abril 2020
Lectures pel confinament

Així és com et pots proveïr de lectures aquests dies de confinament i el que vingui després.

Això de l’autoreclusió sembla que va per llarg. Un informe del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya treballa amb el supòsit que el confinament s’allargui fins el juny, pel que si ja has escoltat tota l’oferta de podcasts i vist totes les sèries online que et vam proposar et duem una selecció de formes i canals amb què llegir literatura o periodisme en català. I, de passada, de donar un cop de mà a totes les llibreries que han hagut d’abaixar la seva persiana aquests dies.

‘Ebooks’

Editorials com Stonberg, Grup 62, l’Encobert, Males Herbes o Llibres del Delicte han optat per distribuir lectures de franc. Cada dos dies, Stonberg publica un llibre electrònic de lliure descàrrega i Llibres del Delicte n’ofereix gratuïtament a qui  no pugui pagar-se’n un. Males Herbes, Editorial l’Encobert i Grup 62 han posat a disposició de qui els vulgui alguns títols als seus webs a cost zero. Una oferta que s’afegeix al catàleg de milers d’obres de domini públic de les biblioteques catalanes.

Revistes

Si el que us ve de gust és llegir un bon reportatge o una crítica culinària, l’Associació d’Editors de Revistes i Digitals (APPEC) ofereixen un mes gratuït a les seves publicacions a través del quiosc online iQuiosc. Una manera de donar una oportunitat al seu catàleg per donar-los suport quan arribin temps millors subscrivint-nos, que moltes de les seves capçaleres ara mateix  es troben en una situació límit.

Llibreries obertes

Per a moltes llibreries, Sant Jordi representa un dia clau pel que fa a vendes: gairebé un terç de la seva facturació la fan aquell dia i dies previs. L’anunci d’ajornament de la festivitat ha estat un cop duríssim per la indústria del llibre en general i les llibreries en particular. És per aquest motiu que la cooperativa de cultura Som* i l’agència de comunicació Mortensen han engegat la iniciativa Llibreries Obertes. El web d’aquesta campanya promou la compra anticipada de llibres per tal que els llibreters puguin fer front a la despesa corrent mentre tenen la persiana abaixada. Els usuaris paguen el 50% del llibre per avançat, i un cop que la llibreria obri i el comprador el vagi a buscar el negoci es cobra la resta. D’aquesta manera, un cop que es decreti l’aixecament del confinament, haurem salvat al nostre llibreter de referència. Val la pena col·laborar-hi!

Coneixeu més iniciatives? Expliqueu-les a Twitter posant en còpia l’usuari @puntCAT!

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades