Notícies > Més de 7 milions de persones comparteixen rutes a Wikiloc

Més de 7 milions de persones comparteixen rutes a Wikiloc

24 novembre 2020

La muntanya de Montserrat fotografiada i compartida a Wikiloc per l’usuari xebidp. FONT: Wikiloc

El web per compartir rutes a l’aire lliure Wikiloc està d’enhorabona. Enguany han aconseguit arribar a les 19.950.817 rutes, amb 35.510.263 fotografies i una comunitat de 7.217.182 persones que comparteixen rutes i camins d’arreu.

Wikiloc va nàixer de forma oficial el 7 d’abril de 2006 de la mà de Jordi Ramot, amb la idea d’esdevenir un espai per compartir les fotografies de les excursions i rutes en BTT que feia amb el seu grup d’amics. De mica en mica, però, el projecte va anar creixent fins a arribar a tenir una dimensió mundial.

El primer punt d’inflexió de la història de Wikiloc coincideix amb l’arribada de Google Maps a l’Estat. L’any 2008, Wikiloc aconsegueix un acord amb Google per mostrar les rutes com una capa per defecte a Google Earth. L’accés i usabilitat de l’aplicació guanyava en senzillesa i accessibilitat per als usuaris.

D’aleshores ençà, la feina duta a terme per aquesta petita empresa radicada a Girona no ha fet més que créixer i sumar reconeixements. L’any 2009, Wikiloc guanya el Desafiament de Geoturisme de National Geographic. Quatre anys més tard, va ser premiada per la Societat Geogràfica Espanyola i va resultar guanyadora del Concurs del Dia d’Internet, a més d’arribar a figurar entre les Top App de compres a iTunes.

Enguany, la tasca normalitzadora del català de Wikiloc ha estat guardonada amb el Premi de Normalització Lingüística i Cultural 2020, que atorga l’ADAC-Plataforma per la Llengua Gironès.

 

 

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades