Notícies > Mes dels drets digitals

Mes dels drets digitals

04 juny 2021

FONT: Pixabay

Els drets digitals no són més que una extensió dels drets humans. Amb aquesta definició tan simple engeguem a la Fundació. cat el mes dels drets digitals. Durant el mes de juny publicarem informacions i actualitat d’interès sobre la defensa dels drets digitals en el món actual.

En paraules de Nacions Unides, els mateixos drets que tenen els ciutadans en el món físic són els drets que s’han d’acomplir a la xarxa. Entre d’altres, parlem de drets a la privacitat, dret a l’accés a la informació i del dret a la llibertat d’expressió.

L’augment de l’accés a la xarxa i a les tecnologies de la informació durant les darreres dècades ha causat que tot sovint les lleis que regulen el dret a la informació i el dret a la privacitat quedessin conculcades. Per això, cal establir un debat sobre la influència de les TIC i les xarxes en el nostre dia a dia, des d’un punt de vista ètic i d’igualtat.

Són moltes les veus que defensen un Internet obert, lliure i descentralitzat. Unes poques i molt poderoses empreses controlen el flux d’informació a Internet, es fan amb la informació individual que facilitem a la xarxa i l’aprofiten per vendre-la a empreses i altres anunciants. Des d’entitats com Xnet treballen des de fa anys en la defensa dels drets digitals, com podeu llegir en aquesta entrevista a Simona Levi, una de les seves integrants.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades