observatori > Usos del .cat

Usos del .cat

Usos del .cat 2019

Quan es registra un domini hi ha la possibilitat d’utilitzar protocols de seguretat, registrar un compte de correu electrònic amb el mateix domini o protegir les dades dels titulars dels domini. Tot i les possibilitats, són una minoria els que decideixen utilitzar aquests recursos vinculats al seu domini .cat.

DNSSEC

El DNSSEC és un protocol de seguretat que valida que la direcció d’IP proporcionada pel proveïdor d’accés a internet sigui l’autèntica. Amb aquest protocol s’evita principalment la suplantació d’identitat. De tots els dominis .cat registrats només el 0,53% utilitza aquest recurs. Tot i ser un nombre molt baix d’usuaris, ha pujat significativament aquest darrer any i es troba dins dels 10 dominis que més l’utilitzen.

Aquesta dada indica que queda un llarg camí per recórrer a l’hora de protegir els llocs web que es registren a tot el món.

Protecció de dades dels titular

Les persones físiques que siguin titulars de dominis .cat tenen la possibilitat de protegir les seves dades de contacte de manera gratuïta. D’aquesta manera protegeixen la seva privacitat a la xarxa. Tot i així, només el 28,38% dels dominis .cat registrats protegeixen les dades dels titulars.