Notícies > On trobar GIF en català?

On trobar GIF en català?

Moltes converses de les quals mantenim a les xarxes socials afegeixen, a banda de les paraules, altres maneres de comunicar-se. Els emojis, per exemple, serveixen per contestar missatges sense paraules, d’una manera ràpida i, tot sovint, més amena o divertida. Molt més antics, des de 1987, els GIF són vídeos animats i curts, que acompleixen una funció similar. Ajuden a transmetre una emoció a través de l’ús de referents comuns. La qüestió rau en el que aquests referents comuns són de vegades difícils de trobar quan són en català i els hem de cercar a la xarxa.

Per ajudar a revertir aquesta situació i per sumar GIF en català als usuaris, el viquipedista i activista digital Xavier Dengra, es va proposar recentment activar la maquinària de creació i recopilació de nous GIF en català. Podeu trobar-los escrivint als cercadors de GIF paraules claus de l’imaginari català o, directament, “gifsencatala“.

Dengra ha pujat vídeos que referents per a valencians i illencs, especialment de Canal 9, À Punt i IB3. L’activista digital va crear una pàgina de Twitter per a visibilitzar la tasca de cerca de GIF.

Una altra font de GIF en català a les xxss és, com no podia ser d’una altra manera, APM, que en deu haver creat més de 200! Bon material, no els falta.

Paraules clau: , , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades