Actualitat

Coneix les últimes notícies sobre Internet, llengua i cultura catalana i estigues al dia de les dades més rellevants del domini .cat

Notes de premsa

05 octubre, 2022

El .cat, amfitrió de la 50a trobada de dominis europeus estatals

Els dies 6 i 7 d’octubre més de 30 dominis estatals europeus es reuniran a Barcelona convocats per la Fundació .cat per celebrar la 50a trobada de l’Administrative workshop de CENTR i treballar diferents aspectes que afecten a la indústria d’Internet.

CENTR és l’associació europea que aplega principalment dominis territorials europeus (per exemple .de, d’Alemanya o el .pt, de Portugal) però també d’altres continents i organismes com a observadors, com ara el .org.  Tots ells es reuneixen per debatre i cooperar en qüestions de procediment, màrqueting, aspectes tècnics, recerca i desenvolupament i polítiques i entorn legal, que afecten a registres europeus.

Aquesta és la tercera vegada que CENTR tria el domini .cat per organitzar un dels seus esdeveniments. Aquest cop, però, és especialment important ja que es tracta de la 50a trobada d’aquest grup de treball, la primera que es fa presencialment des de l’inici de la pandèmia.

La Fundació .cat, l’entitat que gestiona el domini .cat des de la seva creació el 2005, va entrar a formar part de CENTR com a membre associat l’any 2007. Aquesta associació ha permès que .cat, domini que representa a la comunitat catalanoparlant a Internet, pugui establir relacions bilaterals amb més de 50 dominis d’estat de tot el món.

04 octubre, 2022

La Fundació .cat llança una dotació tecnològica perquè docents i alumnes puguin realitzar projectes web

La Fundació .cat, amb l’ànim de col·laborar amb el món educatiu i impulsar la presència del català a internet, llança la Dotació .cat, dirigida a tots els docents dels territoris de parla catalana que necessitin crear projectes web en el marc del seu programa educatiu.

Durant els 4 primers dies de la presentació del projecte al professorat, ja hi ha més de 120 docents inscrits i més de 360 dotacions sol·licitades.
Aprendre a desenvolupar projectes web és una competència important pels alumnes d’avui en dia, obre portes pel seu futur laboral i és una bona primera aproximació al món de la programació.

El propòsit de la Dotació .cat és garantir que els docents dels territoris de parla catalana que necessitin un domini i un allotjament per desenvolupar projectes web amb els seus alumnes puguin gaudir d’un aprenentatge integral d’un projecte web. La Fundació .cat, gràcies al suport dels partners tecnològics i registradors DonDominio, Dinahosting i Nominalia, que ofereixen la seva infraestructura, cedeix gratuïtament un domini .cat i un allotjament web durant un any per tal que els docents i alumnes que ho desitgin puguin fer realitat els seus projectes web.

En total la Fundació .cat ofereix 3.000 dotacions que pot demanar tot el personal docent dels territoris de parla catalana pels seus alumnes.

En aquest sentit la dotació no només ve a solucionar una dificultat econòmica sinó també afavorir el procés per als educadors i educadores.

Dotació .cat

Subscriu-te al butlletí

Estigues al dia de les notícies i continguts de la Fundació .cat