Notes de premsa

Descarrega’t les últimes notes de premsa publicades

01 desembre, 2020

La Fundació .cat, en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili, engega el projecte formatiu de capacitació en identitat digital “jo .cat” per enfortir les competències digitals de persones treballadores desocupades

La Fundació .cat presenta el projecte jo .cat, un programa formatiu de capacitació en identitat digital. En col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) i amb el suport del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, jo .cat neix amb l’objectiu d’enfortir les competències digitals de les persones en situació d’atur i que hagin assolit un certificat ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta formació, de 40 hores de durada i 100% online, pretén facilitar eines i competències perquè els participants puguin crear-se la seva pròpia identitat digital.

Programa jo .cat

01 desembre, 2020

La Fundació .cat i la Cambra de Comerç de Barcelona treballaran conjuntament per a potenciar digitalment l’activitat econòmica i el teixit empresarial del nostre país

Dues de les entitats clau al territori, la Fundació .cat i la Cambra de Comerç de Barcelona han signat un conveni de col·laboració que els compromet a estudiar i a treballar conjuntament per desenvolupar activitats per potenciar digitalment el teixit empresarial del país. Aquesta signatura pren més rellevància que mai en un moment on és clau que les empreses estiguin preparades digitalment per a desenvolupar les seves activitats.

La signatura, que s’ha portat a terme de forma virtual, ha aplegat els dos presidents de les entitats, en Joan Canadell, de la Cambra de Comerç, i en Carles Salvadó, de la Fundació .cat. Ambdues parts han considerat el domini .cat una eina digital imprescindible pel desenvolupament multisectorial de la internet catalanoparlant i un actiu valuós pel territori.

01 desembre, 2020

El domini.cat fa 15 anys i ho celebra presentant l’exposició “Ànima .cat” davant d’entitats socials i culturals de tots els territoris de parla catalana

El domini d’Internet .cat fa 15 anys i els celebra amb un acte al Jardí de Palau Robert davant de les entitats, els governs i les persones que van impulsar i han recolzat el .cat durant aquests darrers anys.

El 16 de setembre de 2005 s’anunciava oficialment l’aprovació del .cat com a domini reconegut a la xarxa, i, d’aquesta manera, es va convertir en el primer domini de primer nivell d’una llengua i d’una cultura al món.

05 juny, 2020

Obertes les inscripcions per a la formació al professorat que impulsa la Fundació .cat i la Universitat Rovira i Virgili

La Fundació .cat i la Universitat Rovira i Virgili (URV) han obert les inscripcions per a la formació al professorat sobre creació de llocs web en català/valencià als centres educatius en els tres territoris de parla catalana més poblats: Les Illes, País Valencià i Catalunya. Aquest programa de formació gratuïta, en funcionament des del 2018, persegueix la doble finalitat de capacitació en competències digitals i de potenciació de l’ús del català/valencià a la xarxa. La formació va dirigida al professorat de les àrees STEM, d’humanitats i de ciències socials de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior.

01 desembre, 2020

La 10a edició del concurs wapps .cat arriba a la recta final i demà es faran públics els guanyadors al programa Popap escolar de Catalunya Ràdio

La Fundació .cat organitza cada any wapps .cat, el concurs de creació de llocs web i aplicacions en català adreçat a alumnes de 5è i 6è de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior. Enguany el concurs celebra els seus 10 anys i ho fa d’una forma molt especial. La gala d’entrega de premis es retransmetrà demà en directe a les 16h a través del programa Popap escolar de la Mariola Dinarès a Catalunya Ràdio.

Enguany wapps .cat ha batut el seu rècord de participació. Han participat al concurs 3.321 alumnes (2.330 nois i 840 noies) de 118 centres repartits per tot el territori de parla catalana. En total s’han creat 1.183 grups de treball. D’aquests, 470 projectes han arribat a la fase final del concurs.

01 desembre, 2020

Els docents milloraran les seves competències digitals gràcies a una iniciativa de la URV i la Fundació .cat

La URV i la Fundació .cat uneixen esforços per contribuir a la millora de les competències digitals dels docents en els territoris de parla catalana. Per una banda, la URV, que és patrona de la Fundació .cat, la UDL i la UdA impulsa l’Observ@COMDID, un observatori per al desenvolupament de la competència digital docent, tant pels professors que es troben en actiu com els que encara s’estan formant. Alhora, la Fundació .cat, entitat privada sense ànim de lucre compromesa amb la millora de les competències digitals en l’àmbit educatiu des dels seus inicis, promou el concurs de creació de llocs web en català wapps.cat i la formació del professorat.

Competències digitals

01 desembre, 2020

La Internet catalanoparlant aguanta la batzegada de la crisi del Covid-19 malgrat les desigualtats territorials

Arran de la situació generada per la pandèmia de coronavirus i declaració de l’estat d’alarma, amb el confinament de la població, els hàbits de consum d’Internet han canviat de forma sobtada. Això ha provocat que les infraestructures de connectivitat a la xarxa s’hagin de fer càrrec d’una demanda molt més intensiva, distribuïda i àmplia que l’habitual. És en aquest context que la Fundació .cat ha arribat a un acord de col·laboració amb Ookla, una de les empreses líders mundials a nivell de verificació de connectivitat i anàlisi de dades sobre rendiment, per a tenir accés a dades de connectivitat en els territoris de parla catalana amb més població.

Estudi test de velocitat

01 desembre, 2020

La Fundació puntCAT es persona davant l’Audiència Nacional per conèixer els motius del bloqueig del web tsunamidemocràtic.cat

La Fundació puntCAT ha anunciat avui en roda de premsa que s’ha personat davant l’Audiència Nacional per tal de conèixer els motius que van motivar/provocar l’adopció de la mesura cautelar dictada el 18 d’octubre de 2019 pel Jutjat Central d’Instrucció número 6, per la qual es va ordenar a les operadores bloquejar l’accés al web Tsunamidemocratic.cat des de direccions IP situades a l’estat espanyol.

01 desembre, 2020

La Fundació .cat s’adhereix a la iniciativa 5G Barcelona

Avui, el president de la Fundació .cat, Carles Salvadó, i el CEO de  Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, han firmat l’adhesió de .cat a 5G Barcelona, iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, i2CAT, CTTC, Atos i la UPC. La incorporació de la Fundació .cat a 5G Barcelona permetrà fer recerca al voltant dels serveis de valor afegit que poden aportar els dominis d’Internet.

01 desembre, 2020

Comunicat del Patronat de la Fundació puntCAT: L’autodeterminació és la solució

La Fundació puntCAT defensa la llibertat d’expressió i lluita pel dret a decidir, com a única manera que permet assegurar el manteniment i futur de la nostra llengua i la nostra cultura davant les amenaces globals polítiques i tecnològiques que ens envolten. Llengua, Cultura i Internet són el nostre ADN.

01 desembre, 2020

La Fundació puntCAT defensa una Internet lliure i neutral

La Fundació puntCAT manifesta una total disconformitat amb les ordres emeses avui per l’Audiència Nacional mitjançant les quals s’ha requerit als operadors de telecomunicacions espanyols bloquejar l’accés al web del domini TsunamiDemocratic.cat.

Mentre la resta de ciutadans europeus poden accedir-hi lliurement, Espanya agafa unes maneres més pròpies de països on la democràcia i els drets fonamentals no són els seus trets diferencials.

01 desembre, 2020

El CPNL i puntCAT impulsen mesures per estendre l’ús del català a l’empresa i al comerç local

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i el president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, signen un conveni de col·laboració per al foment de l’ús del català en entorns digitals en l’àmbit de l’empresa i del comerç local.

L’objectiu de l’acord és fer créixer la presència de la llengua catalana en els webs d’establiments comercials, per mitjà de sessions conjuntes de sensibilització, de caire informatiu i executiu, amb una preeminència destacada dels recursos lingüístics en línia.