Notícies > S’instal·la el primer sensor de la Xarxa de monitoratge del català digital

S’instal·la el primer sensor de la Xarxa de monitoratge del català digital

Primer dispostiu dela xmcd a València | Fundació .cat

El passat 13 d’octubre la Fundació .cat va presentar la creació de la primera Xarxa de monitoratge del català digital, un dispositiu continuat que permetrà detectar incidències en la visibilitat del català a Internet i seguir l’evolució del posicionament del català a la xarxa. Avui ja s’ha instal·lat el primer sensor a València, concretament a la seu d’Acció Cultural del País Valencià, membre de l’Aliança per la presència digital del català.

“Els sensors de la primera onada de desplegament seran escollits per entitats membres de l’Aliança” explica el responsable del programa Català digital de la Fundació .cat i coordinador de l’Aliança. En les onades posteriors es preveu desplegar centenars de sensors nous per tot el territori, començant per algunes de les empreses, entitats i organismes que van participar en la confecció de l’informe sobre posicionament web del català i han manifestat la voluntat de continuar col·laborant, segons les necessitats de dispersió de la Xarxa.

Gràcies a la instal·lació d’aquests sensors es podrà automatitzar i millorar el sistema de monitoratge de les cerques en català ja existent tant a nivell de nombre de cerques, sensibilitat dels indicadors així com territorialment. Descentralitzar el monitoratge permetrà incorporar adreces IP d’arreu del territori de parla catalana i tenir una fotografia real de l’evolució de l’idioma en els resultats dels cercadors.

Periòdicament s’oferirà al web xmcd.fundació.cat informes per conèixer les dades més rellevants d’aquesta monitorització.

Paraules clau: , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades