Projectes històrics
Des del naixement del .cat hem treballat en diversos programes per fomentar el català a Internet. Et resumin els programes més destacats de la Fundació .cat fins al moment.
Des del naixement del .cat hem treballat en diversos programes per fomentar el català a Internet. Et resumin els programes més destacats de la Fundació .cat fins al moment.
ELKIT.CAT és el portal de referència per a trobar els agents digitalitzadors en català, una eina útil per aquelles empreses que volen beneficiar-se del bo digital perquè permet trobar el col·laborador més adequat a les necessitats del seu projecte.
Una iniciativa de la Fundació .cat i el Consell General de Cambres de Catalunya per a aprofitar els Fons del Kit Digital per a impulsar el català a les empreses i en el món digital.
Programa de capacitació digital destinat als petits negocis que volien obtenir un lloc web en català. Aquest programa també estaba dirigit a ajuntaments que el volguessin implementar al seu municipi.
La Fundació .cat oferia formació per conceptualitzar i realitzar els llocs webs. Durant les sessions, el negoci es creava el seu propi web, s’instal·lava el Google Analytics així com el Google My Business.
En col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili i el suport del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya vam impulsar el projecte jo .cat, un programa de capacitació en identitat digital.
Una formació 100% online de 40 hores amb la que els participants podíen aprendre a crear una identitat digital i fer-se més visible a Internet per a promocionar-se davant empreses i altres professionals. L’activitat final del programa consisteix en la creació d’un lloc web i un correu electrònic amb domini .cat.
Concurs de creació de llocs web i aplicacions en català adreçat a alumnes de 5è i 6è de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior. El certamen, amb 12 anys de trajectòria, tenia per objectius fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i la normalització del català en l’entorn digital.
Wapps .cat, un dels projectes més emblemàtics de la Fundació .cat, és també un dels projectes que ha comptat amb més participació arreu dels territoris de parla catalana.
L’objectiu d’aquests programes va ser el de conscienciar a tota la comunitat educativa sobre temàtiques digitals que estan a l’ordre del dia, com pot ser el Ciberassetjament o la Ciberafectivitat, entre altres.
Un un espai de reflexió on tothom podia expressar-se, preguntar i aprendre sobre el tema, amb l’acompanyament de personal expert en la matèria. Cada programa constava d’un conjunt d’activitats dirigides a l’alumnat d’últim cicle d’educació primària i a tota la secundària. Però també pels familiars dels alumnes i l’equip docent del centre.
Aquest programa de formació anava dirigit als professors amb la intenció d’oferir eines i coneixements per a la creació de llocs web i aplicacions o altres necessitats relacionades amb el món d’Internet i les noves tecnologies (WordPress, AppInventor, Seguretat i privacitat a la xarxa).
L’assistència a aquestes sessions formatives donava la possibilitat al professorat d’aconseguir punts reconeguts pel Departament d’Educació.
El projecte esTICenllaçat, impulsat per CTecno i Migranodearena.org, tenia l’objectiu de millorar l’accés i la capacitació en les TIC per les ONG d’àmbit català a través del voluntariat de les empreses i professionals.
En el marc del projecte, es van llançar convocatòries obertes per tal que entitats del tercer sector que no disposen de pàgines web puguessin obtenir-ne una amb domini .cat i en català.
Un dels nostres objectius és el de promoure iniciatives que fomentin la innovació i el català a la xarxa. Aquesta convocatòria va servir per finançar projectes amb contingut o estructura digital per entitats públiques o privades sense ànim de lucre. S’hi van presentar més de 80 entitats de tots els territoris de parla catalana, amb domini .cat i continguts en català.
En aquesta ocasió s’hi podien presentar projectes de l’àmbit TIC, Llengua, Cultura i Societat o bé a Serveis i Infraestructures estratègiques.
Finalment, la Fundació .cat va donar més de 180.000 € repartits en projectes de 8 entitats.
Des d’un domini pel teu web fins a un correu electrònic personalitzat passant per propostes per a entitats sense ànims de lucre i emprenedors. .cat t’acompanya durant tota la teva aventura digital!
La Fundació .cat no té ànim de lucre i, per tant, tots els beneficis que es generen es reinverteixen en programes per a fomentar el català a Internet.