Notícies > Què passa amb Whatsapp a partir del 15 de maig?

Què passa amb Whatsapp a partir del 15 de maig?

14 maig 2021

Molts de vosaltres haureu rebut un missatge de Whatsapp que informa de les noves polítiques de privacitat d’aquest servei de missatgeria. Alguns les haureu acceptat i d’altres no. Doncs bé, aquestes noves polítiques entren en vigor demà dissabte 15 de maig i, per tant, les haureu d’acceptar o rebutjar durant el que queda de dia. Davant d’això, la pregunta és clara: Què passa si no les accepto abans del dia 15? Doncs si atenem al que diu el missatge, no es podrà continuar fent servir aquesta aplicació. Però no és del tot així.

A Europa, per exemple, l’aterratge d’aquestes noves condicions serà progressiu. En cas de no acceptar les condicions es podran rebre missatges i trucades de veu, però no es podran llegir els missatges, ni respondre’ls, ni tampoc iniciar trucades de veu. Progressivament, Whatsapp anirà traient més funcionalitats a qui no accepti les noves condicions de privadesa.

Ara per ara, Whatsapp ha acceptat el Reglament General de Protecció de Dades europeu i, sempre que l’usuari així ho desitgi, no es compartirà la informació amb les altres plataformes que també són propietat de Mark Zuckerberg, com ara Facebook. Tanmateix, en el futur la plataforma de missatgeria podria aprofitar els grisos de la llei per tornar a variar les polítiques de privadesa.

Per què fa Whatsapp tot això? La resposta té a veure amb allò de què si un producte és gratis, el producte ets tu. Whatsapp compartirà amb Facebook el nostre número de telèfon, la ID d’usuari, la localització, els nostres hàbits a l’eina i, fins i tot, els detalls dels contactes amb qui xategem. Amb aquesta preuada informació les empreses elaboren un retrat de l’usuari i personalitzen les seves campanyes publicitàries.

Paraules clau: , , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades