Notícies > Reivindiquem la diversitat lingüística a Internet durant el Dia Europeu de les Llengües

Reivindiquem la diversitat lingüística a Internet durant el Dia Europeu de les Llengües

Avui, 26 de setembre, celebrem el Dia Europeu de les Llengües, una ocasió especial que destaca la riquesa i la diversitat lingüística que reflecteix un gran patrimoni cultural a Europa.
Des de la Fundació .cat, titulars del domini .cat, hem sumat esforços amb PuntuEus (Euskadi), puntoGal (Galícia) i PuntBarcelona (Barcelona i àrea metropolitana) per compartir la diversitat amb les respectives comunitats i veure aquesta riquesa com una eina de comunicació. Aquests quatre dominis, que comprenen la diversitat lingüística de gairebé 13 milions de parlants, hem iniciat una campanya conjunta per fomentar i promoure els dominis d’Internet que identifiquen una regió, una llengua, una cultura o una ciutat. L’objectiu principal és donar visibilitat a dominis de caràcter lingüístic que formen comunitats consolidades i fomentar la pluralitat d’idiomes a Internet.

En aquest sentit, els quatre dominis han activat una promoció conjunta per adquirir un domini a un preu màxim de 5 € + IVA. Aquesta acció, que estarà activa fins l’11 d’octubre, busca ampliar la capil·laritat dels respectius TLDs i facilitar que qualsevol empresa o individu pugui disposar d’aquest element identificatiu digital.

La Fundació .cat, creada el 2005 amb l’objectiu de gestionar el domini .cat, té un paper crucial en la promoció i foment del català a l’entorn digital. El seu compromís amb la cultura i identitat catalana l’ha portat a contribuir de manera significativa en projectes com l’Aliança per la presència digital del català, la qual lidera. Recentment, s’ha fet pública la notícia que “el català recupera la visibilitat als resultats de Google”. Gràcies a la tasca duta a terme per l’Aliança, Google ha modificat el seu algoritme i avui podem confirmar que el contingut web en català ha millorat de manera substancial.

Aquestes i altres accions són un clar exemple de projectes que neixen gràcies als beneficis obtinguts de la venda de dominis com el .cat.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades