Notícies > SIA 2021, la Setmana Internacional dels Arxius

SIA 2021, la Setmana Internacional dels Arxius

07 juny 2021

Catalunya celebra la Setmana Internacional dels Arxius SIA 2021 amb el lema Persones>Arxius<Vides i una sèrie d’activitats i propostes repartides pel territori, i per la xarxa.

Es crearà la sèrie de quatre vídeos divulgatius sobre la tasca i la importància de les persones arxivadores, amb el títol “Arxius per dins”. Un dels vídeos explica com organitzar els documents d’un dispositiu mòbil o un ordinador; però també sobre la digitalització dels arxius, que tot i avançada, encara cal passar a format digital molts documents romanen en paper.

Els vídeos es podran veure al canal de Youtube de patrimoni.gencat a partir de dimarts 8 de juny. A banda, el capítol d’aquesta setmana del podcast Gent de Merda versa sobre la SIA 2021, amb una entrevista a quatre arxiveres i arxivers.

La celebració d’enguany de la SIA 2021 vol reivindicar el servei a la comunitat que fan les persones arxiveres i la funció social dels arxius. L’esdeveniment, promogut pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA), se celebra arreu del món.

 

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades