Notícies > Recursos sobre criança i criatures en català

Recursos sobre criança i criatures en català

08 setembre 2020

Una mostra de serveis i propostes per estar informat sobre qüestions de criança i conèixer l’oferta d’oci per als més menuts de la casa.

Malgrat que fa anys que la tendència a la natalitat va a la baixa als territoris de parla catalana, cada cop són més les famílies que volen disposar de la millor informació a l’hora de tenir cura dels seus fills i conèixer les propostes existents per passar-hi l’estona. En aquest article us fem un breu recull d’algunes de les iniciatives disponibles en català, una llengua sense massa representació en aquest àmbit.

Criar.cat: fa uns dies entrevistàvem l’Alba Carreres, la periodista que hi ha darrera d’aquest nou mitjà en català dedicat a la criança. Amb Criar.cat, una iniciativa associada a l’empresa editora del Nació Digital, Carreres explota un nínxol que, com dèiem, no compta amb massa oferta en la nostra llengua. Amb aquest projecte es vol posar ordre a la quantitat ingent de contingut que hi ha a la xarxa i fer net d’informacions imprecises sobre la qüestió que ens ocupa mostrant, a la vegada, l’ampli ventall de formes existents d’entendre les maternitats i les paternitats.

Ara Criatures: el suplement estrella del diari Ara. Una capçalera amb un públic una mica més masculí que femení, d’estudis superiors i edat compresa entre els 34 i els 54 anys, amb fills petits i adolescents, centrat majoritàriament a la província de Barcelona. És comprensible que una proposta dirigida a famílies i que inclou oferta pels més menuts els funcioni tan bé. La seva versió digital permet trobar contingut per categories com infància, adolescència o escola i ofereix blogs de persones especialitzades en la matèria.

A més, publicacions com Time Out Barcelona disposen d’una secció molt completa dedicada a l’oferta d’oci pels petits.

Loca Academia Familiar: un blog molt interessant impulsat per dues mares, l’Elisabet i la Roser, que ofereix un ampli ventall de recomanacions per a tota la família i disposa d’una versió en català. A més, et pots subscriure al seu butlletí per estar informat dels esdeveniments per a les criatures que es fan arreu de Catalunya.

Generalitat de Catalunya: el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies del govern català ofereix un bon reguitzell de recursos sobre famílies d’entre els quals destaca un mapa de recursos en criança positiva a Catalunya. És un instrument molt útil que permet trobar iniciatives dedicades a la criança per tot el territori mitjançant la geolocalització. El mapa inclou solucions tan públiques com privades i retorna resultats en base a categories o territoris.

Per disposar d’oferta més detallada si ets barceloní també es pot consultar el web de l’Ajuntament de Barcelona sobre la qüestió.

En coneixes cap altre? Com sempre, ens ho pots fer saber a través del nostre usuari a Twitter, @puntCAT.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades