Notícies > Desdelsofà.cat per poder gaudir de l’audiovisual en català

Desdelsofà.cat per poder gaudir de l’audiovisual en català

17 desembre 2021

Aquesta setmana ha nascut una altra proposta que impulsa el consum de continguts audiovisuals en català a Internet. Es tracta del web Desdelsofà.cat, la base de dades d’streaming en català i aranès.

En el moment en què el debat polític pel català a la llei audiovisual omple les portades, la comunitat catalanoparlant a Internet es mobilitza un cop més per defensar el català a la xarxa. Desdelsofà.cat monitora una trentena de plataformes de vídeo en línia per aplegar totes les ofertes en català o aranès.

Hi trobem les més conegudes, i que menys productes ofereixen en català, com Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, Disney +, Apple TV i Movistar+. Però també FIlmin i FilminCAT que ofereix més de 2.300 títols en català) i els serveis a la carta de televisions com TV3, À Punt o IB3.

Un repàs ràpid a l’índex del web Desdelsofà.cat mostra amb claredat la infrarrepresentació del català en algunes plataformes. Només dues sèries en català a HBO Max (Moebius i Vitals. Una Història Humana). En total, hi ha disponibles 2.114 produccions en versió subtitulada en català i 1.731 produccions rodades en català.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades