Notícies > El CPNL i puntCAT impulsen mesures per estendre l’ús del català a l’empresa i al comerç local

El CPNL i puntCAT impulsen mesures per estendre l’ús del català a l’empresa i al comerç local

25 juliol 2019

Les sessions conjuntes de sensibilització són el plat fort de l’acord de col·laboració

 

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i el president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, signen un conveni de col·laboració per al foment de l’ús del català en entorns digitals en l’àmbit de l’empresa i del comerç local.

L’objectiu de l’acord és fer créixer la presència de la llengua catalana en els webs d’establiments comercials, per mitjà de sessions conjuntes de sensibilització, de caire informatiu i executiu, amb una preeminència destacada dels recursos lingüístics en línia.

Per aconseguir-ho, el Consorci per a la Normalització Lingüística es compromet a coordinar les sessions de sensibilització des dels 22 centres de normalització lingüística distribuïts pel territori, alhora que aportarà el personal tècnic necessari per donar a conèixer els recursos lingüístics en línia.

Per la seva banda, la Fundació puntCAT facilitarà els materials i equipaments necessaris per al desenvolupament de les sessions conjuntes arreu del territori.

La col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Fundació puntCAT per al desenvolupament de les sessions de sensibilització començarà a materialitzar-se amb les proves pilot que es faran a Tarragona i al Vendrell durant el 2019.

Altres experiències de col·laboració d’èxit

Aquesta no és la primera acció conjunta de les dues organitzacions. Durant el 2017 i 2018, la Fundació puntCAT ha impulsat el projecte elteunegoci.cat, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i la col·laboració del CPNL, amb l’objectiu de promoure la presència en línia dels comerços locals, amb un domini .cat que ajudi, alhora, a normalitzar l’ús del català a Internet.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades