Notícies > Envia un vídeo a la Lluna per celebrar l’aniversari del reproductor multimèdia VLC

Envia un vídeo a la Lluna per celebrar l’aniversari del reproductor multimèdia VLC

16 febrer 2021

L’equip que gestiona VLC Media Player. FONT: Videolan

Durant aquest mes de febrer, el reproductor multimèdia més utilitzat al món, VLC/Videolan amb el seu distintiu logo d’un cop taronja, celebra el seu vintè aniversari. Es tracta d’un programa de software lliure i de codi font obert que serveix per reproduir àudio o vídeo en qualsevol format, i que ja ha estat descarregat més de 3,5 mil milions de vegades en els seus vint anys d’història.

Va ser un grup d’estudiants anomenat Via Centrale Réseaux qui va engegar el projecte, que es va consolidar quan el director de l’École Centrale de Paris va posar a l’abast de tothom el codi de VLC/Videolan un 1 de febrer de 2001 sota la llicència GNU GPL.

A més a més, podem gaudir d’aquest programa en llengua catalana gràcies a la tasca de l’equip de Softcatalà, que va presentar la traducció al català de la versió 3.0.0 del VLC ara fa tres anys, el febrer de 2018.

Per celebrar l’aniversari, l’equip del programa ha tingut una idea molt ambiciosa. VLC Media Player enviarà una càpsula del temps amb vídeos a la Lluna. Vols enviar un missatge de vídeo a la Lluna per tal que el vegin els futurs exploradors del satèl·lit? Només cal entrar en aquest web i pujar un vídeo. La càpsula del temps amb vídeos (que tindrà forma de con taronja) viatjarà cap a la Lluna a finals de 2021, formant part del primer vol comercial al satèl·lit. La càpsula quedarà adjunta a la missió Peregrine, que es quedarà per sempre a la Lluna. Si us interessa, cal afanyar-se, doncs el termini per presentar els vídeos acaba el dia 20 de febrer.

Paraules clau: , , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades