Notícies > La cultura del videojoc a Catalunya

La cultura del videojoc a Catalunya

FONT: Pixabay

La cultura del videojoc està cada cop més estesa als territoris de parla catalana, el que suposa que la indústria del videojoc a casa nostra també creixi de manera constant des de fa anys. Segons les dades publicades a la publicació Empreses de Videojocs 2021, de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), i recollides en aquest minuciós article del diari Públic, la previsió és que per a l’any 2022 s’assoleixin els 699 milions d’euros facturats per les empreses.

“Els videojocs a Catalunya són, sens dubte, un dels sectors més dinàmics, creatius i estimulants de tot Europa”, es pot llegir a la introducció d’Empreses de Videojocs 2021

 

L’èxit no s’explica només pel nodrit parc empresarial autòcton català, que està format per petites i mitjanes empreses, sinó també de les desenes de grans firmes internacionals que han establert la seva seu a Barcelona, com ara Ubisoft, responsable d’èxits rotunds com ara Assassin’s Creed o Far Cry.

A Catalunya ens agrada jugar, i cada cop ho fem més. Dins del marc de l’Estat Espanyol, les empreses productores representen el 28% del total estatal, però aporten un 53% de les vendes anuals globals. Una dada que té la seva translació acadèmica en els nou graus i cinc postgraus i màsters en les universitats catalanes, que des del curs 2013-2014 han incrementat la seva demanda en més d’un 300%.

La cultura del videojoc està, doncs, molt arrelada a casa nostra, però malauradament, només el 5,5% dels usuaris tria el català a l’hora de jugar. Si voleu trobar jocs en català, però no sabeu a on cercar-los, us recomanem la base de dades VDJOC, creada per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

La comunitat d’aficionats als videojocs Gaming.cat aposta per l’impuls de la llengua catalana als esports electrònics

 

Per revertir aquesta situació va néixer Gaming.cat, una comunitat d’aficionats als videojocs que aplega jugadors, desenvolupadors i aficionats als denominats esports electrònics. Els seus objectius fundacionals són l’impuls de la creació de jocs en català, la creació de continguts en català, la traducció de continguts i videojocs al català i la creació i consolidació de comunitats de jugadors de parla catalana.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades