Notícies > Més de 10 milions de persones comparteixen rutes a l’aplicació catalana Wikiloc

Més de 10 milions de persones comparteixen rutes a l’aplicació catalana Wikiloc

04 maig 2022

El web per compartir rutes a l’aire lliure Wikiloc està d’enhorabona. La comunitat que forma aquesta xarxa social ha superat els 10 milions de persones. A banda, han aconseguit arribar als 32 milions de rutes, amb 57 milions de fotografies i 38 milions de punts d’interès arreu del món.

Wikiloc va nàixer de forma oficial el 7 d’abril de 2006 de la mà de Jordi Ramot, amb la idea d’esdevenir un espai per compartir les fotografies de les excursions i rutes en BTT que feia amb el seu grup d’amics. De mica en mica, però, el projecte va anar creixent fins a arribar a tenir una dimensió mundial.

El primer punt d’inflexió de la història de Wikiloc coincideix amb l’arribada de Google Maps a l’Estat. L’any 2008, Wikiloc arriba a un acord amb Google per mostrar les rutes com una capa per defecte a Google Earth. L’accés i usabilitat de l’aplicació guanyava en senzillesa i accessibilitat per als usuaris.

D’aleshores ençà, la feina duta a terme per aquesta petita empresa radicada a Girona no ha fet més que créixer i sumar reconeixements. L’any 2009, Wikiloc guanya el Desafiament de Geoturisme de National Geographic. Quatre anys més tard, va ser premiada per la Societat Geogràfica Espanyola i va resultar guanyadora del Concurs del Dia d’Internet, a més d’arribar a figurar entre les Top App de compres a iTunes.

L’any 2020, la tasca normalitzadora del català de Wikiloc va ser guardonada amb el Premi de Normalització Lingüística i Cultural 2020, que atorga l’ADAC-Plataforma per la Llengua Gironès.

 

 

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades