Notícies > Mes de l’emprenedoria i el comerç

Mes de l’emprenedoria i el comerç

04 maig 2021

FONT: Pixabay

L’any i escaig que portem de pandèmia ha frenat la proliferació de noves empreses a Catalunya. Segons les dades del Baròmetre Cambra, elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona, des del febrer de 2020 fins al març de 2021 s’han quedat pel camí 6.080 empreses a Catalunya. En percentatge, Catalunya registra una reducció interanual del nombre d’empreses del 3,4%. Malgrat el descens, del febrer al març d’enguany s’han registrat 1.440 empreses més, de manera que la tendència sembla recuperar-se de la mà de la fi de l’estat d’alarma el dia 9 de maig.

Amb la progressiva fi de les restriccions de la mobilitat i l’augment de la població vacunada, aquesta dinàmica de recuperació podria accelerar-se. En un moment tan important per al teixit comercial i empresarial del país, a la Fundació. cat proposem el mes de maig com a mes de l’emprenedoria i el comerç, amb un seguit de continguts al respecte que mirarà d’explicar les característiques i necessitats d’aquest sector empresarial.

Per començar, us recomanem el servei Catalunya Emprèn, un programa liderat pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya que mira de fomentar l’esperit emprenedor, promou la cultura d’empresa i impulsa accions específiques per a la creació, creixement i consolidació de noves empreses.

Una d’aquestes eines, el cercador #ServeisPerEmpendre, us pot servir per trobar serveis tant per iniciar l’activitat econòmica com per impulsar-la els primers cinc anys de vida. L’objectiu del cercador és apropar aquests serveis per facilitar l’emprenedoria i per conèixer al moment i de manera actualitzada els serveis que hi ha a disposició de les empreses arreu de Catalunya.

Paraules clau: , , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades