Notícies > Onsonlesdones, el baròmetre de la paritat de gènere als mitjans de comunicació catalans

Onsonlesdones, el baròmetre de la paritat de gènere als mitjans de comunicació catalans

04 març 2021

FONT: Viquipedia

A la Fundació .cat volem fer comunitat. L’oferta de creadors de continguts en català a la xarxa és inabastable, així que us proposem unes quantes referències que destaquen per la seva qualitat.

La recomanació d’avui no és ben bé sobre persones creadores de contingut en català a la xarxa, sinó més aviat de persones que analitzen el que es publica a Catalunya als mitjans de comunicació. Onsonlesdones.cat denuncia “la discriminació sistemàtica de les opinadores als mitjans de comunicació de Catalunya”, com expliquen al seu web. Una cinquantena de dones col·laboren fent recompte dels opinadors, els separen per gènere i publiquen els resultats a les xarxes socials per interpel·lar els mitjans.

Des de l’1 de març, al perfil de Twitter d‘#Onsonlesdones fan un seguiment especial dels mitjans per verificar si exerceixen la paritat de gènere en els opinadors col·laboradors abans del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, o si només se’n recorden de la paritat per la data assenyalada.

Per a Onsonlesdones, la filosofia “és treballar a favor de tothom per demanar que es doni veu i s’escolti les dones expertes als mitjans de comunicació del nostre país”. Si voleu signar el manifest d’adhesió, el podeu trobar al següent enllaç.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades